00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פלאן - הקינוח הארגנטינאי המפנק....

כמו שהודאתי כבר בעבר, אני לא כזה טוב בקינוחים (וטוב שכך ), אתמול ממש שניה לפני שהתחלתי עם הבישולים של יום שישי, אישתי אהובתי כתבה לי בפייסבוק:

אני אמרתי לעצמי "יאללה אתגר", התחלתי לחקור קצת ברשת במה מדובר ונתקלתי במתכון של אהרוני, אימצתי את המתכון אבל שיניתי מעט, הנעתי את האוטו ונסעתי לחנות התבלינים הקבועה, רכשתי מקל וניל, חזרתי הביתה והתחלתי לעבוד על הפלאן.

מצרכים:

9 ביצים

10 כפות סוכר (במתכון המקורי יש 9)

4 כוסות חלב רגיל (במתכון המקורי 4 כוסות חלב מלא)

מקל וניל (במתכון המקורי תמצית וניל)

חצי כוס סוכר (לקרמל)

אופן ההכנה:

בתבנית זכוכית שופכים את חצי כוס הסוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (על טורבו) עד שהסוכר נהיה חום ונוזלי (בערך רבע שעה), שימו לב אל תערבבו, תנו לסוכר להנמס לבד, אם תערבבו יצא לכם סוכריה.

במהלך הרבע שעה מכינים את תערובת הפלאן, בקערה מערבבים את הסוכר, חלב וביצים. את מקל הוניל חוצים לאורכו ומגרדים את כל התוכן ומכניסים לקערה.

עם בלנדר ידני מערבבים את התערובת כמה דקות טובות (בערך 8) הגוון שמתקבל הוא צהבהב והמרקם נוזלי.

מוציאים את התבנית עם הסוכר המומס ושופכים פנימה את התערובת, מניחים את התבנית בתבנית עמוקה יותר וממלאים את התבנית החיצונית במים רותחים עד גובה של חצי מהתבנית הפנימית ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות (עדיין 180 וטורבו).

לאחר שמוכן מוציאים לקירור של כמה שעות, תחילה בחוץ עד שמגיע לטמפרטורת החדר ואחר כך עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (אפילו יום לפני ההגשה).

להגשה, מצטיידים בצלחת הגשה יותר גדולה מהתבנית ומעט עמוקה (כדי להכיל את כל הקרמל) מניחים את הצלחת על התבנית והופכים במהירות.

מוציאים את התבנית ומגישים לשולחן! יאללה תפנקו את היקרים לכם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת