55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מרק חרירה מרוקאי

 

המרכיבים: 

חלקי בשר עם עצמות ושומן, או חלקי עוף או גם וגם (אפשר גרון הודו, שנותן המון טעם במרק)

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2-3 שיני שום פרוסות

1/2 ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

כוס עדשים חומים או שחורים 

1/2 כוס עדשים ירוקים

1/2 כוס חומוס

3-4 גבעולי סלרי חתוכים

כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה שטופים וקצוצים

מלח, פלפל

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית כורכום

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה: 

1. את כל הקטניות יש להשרות לילה קודם הכנת המרק. (העדשים לא צריכות השריה ממושכת, אבל החומוס כן. אני השריתי את החומוס במים רותחים

   כדי לזרז את ההליך)

2. מבשלים בסיר לחץ את חלקי העוף יחד עם הקטניות ומים בכמות מספקת. (למי שאין סיר לחץ, אפשר לוותר על שלב זה ולבשל בסיר רגיל) עם התרככות

    הבשר והקטניות, לשפוך את המים.  

3. בסיר גדול נפרד, מחממים שמן זית, מוסיפים את קוביות הבצל ופרוסות שום, מטגנים קלות ומוסיפים את קוביות הסלרי ולאחריהם את קוביות העגבניות.

    ממשיכים לערבב ומצרפים את הקטניות שבושלו וחלקי הבשר/עוף. מוסיפים מים, אבקת מרק עוף, כורכום מלח ופלפל, לפי הטעם. לאחר רתיחה ראשונה

    מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ועשבי התיבול. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה. 

4. להסמכת המרק - לוקחים מהמרק שתי מצקות, מוסיפים כפית קמח ועשבי תיבול - מערבבים באמצעות מקל בלנדר ומחזירים למרק. ממשיכים בבישול עוד

    כשעה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת