00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ברטי

ברטי, קינג ג`ורג` 88 , תל-אביב

שלווה בברטי

בתוך ים המסעדות המקסיקניות/ויאטנמיות/קובניות שנפתחו לאחרונה בת"א, קל לשכוח, לפחות מבחינה קולינארית, שאנחנו עדיין בלבנט. מי שמעוניין בכל זאת להיזכר, מוזמן לבקר בברטי – מסעדה ים תיכונית, המושפעת מחלקו המזרחי של האגן: טורקיה, הבלקן והמרחב שלנו. לא מדובר בבית אוכל עממי וגם לא במקום יוקרתי מדי – משהו באמצע, שכונתי במובן הטוב והחם של המילה. מהרמקולים בוקעים אמנם צלילים של זמרים ים-תיכוניים, אך הווליום אינו חזק מדי - והאווירה לא "מתדרדרת" אל מחוזות החפלה והשמייח.


שימו לב ל"אני מאמין" של המסעדה, כפי שנכתב באתר הבית: "בברטי משתמשים בחומרי גלם טריים ומקומיים בלבד שנותנים במה למטבח הארץ ישראלי בכל הדרו - שמן זית, עלי גפן, פירות ים ודגים מהים התיכון וטלאים מהגליל. לא תמצאו אצלנו שמנת, חמאה וחומרי גלם מיובאים". תודו שמדובר בקונספט מסקרן.


להלן המנות שהוזמנו:

ספיחה - בשר בקר ותמרהינדי על מאפה בצק עלים (38 ₪).

לחי עגל ותרד טורקי על מלאווח (88 ₪)

נתח קצבים ובצל ממולא (51 ₪ כמנה מוקטנת)

לחם, זיתים, שמנת חמוצה וסחוג (15 ₪)

קרם גבינה (40 ₪)

היתה זו ארוחה מפתיעה, מיוחדת וטעימה. הספיחה לקחה את המטבח המזרחי אל מחוזות המעודן והמוקפד, וזאת מבלי לפגום בכיפיות העממית שבו. מנת הלחי עגל על מלאווח היתה יצירתית ושובבה. נתח הקצבים המחיש את הכבוד שעושים כאן לחומרי גלם. הוא הוגש עם בצלים, שמולאו באורז ועגבניות ברוטב סילאן ולימון - התוספת המוצלחת ביותר שאכלתי במסעדה כלשהי בחודשים האחרונים. ככה בדיוק צריך להיות מטבח לבנטיני מודרני. מזרח תיכון חדש בתקופה של מציאות גסטרונומית קוסמופוליטית.

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת