00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

טורטיה במילוי מעורב ירושלמי- חזה עוף ,טחול, כבד

 

 

 

 

בהמשך למתכון של הטורטיה עם החזה עוף , החלטתי להכין מעורב ירושלמי למילוי טורטייה,

בלווי ממרח אבוקדו  או עם ממרח טחינה גולמי -

הטורטייה יצאה טעימה והופ נחטפה...

מומלץ מאד ההכנה פשוטה ולא דורשת מאמץ מיוחד... והתוצאה מעולה..אז יאלה לעבודה...

 

טורטיות גדולות - 7  יחידות- ל 12 איש

 (את הטורטיה בגלל שהיא גדולה מלאתי את כולה פרסתי ל- 3 ואז יצאו לי 21 יחידות להגשה)

1 אבוקדו עם לימון ומעט מלח למריחה

או / ו

5 כפות טחינה גולמית מוכנה עם מעט מים, לימון 1 כף , פלפל שחור, ומלח לפי הטעם- למריחה

 

למילוי המעורב ירושלמי:

המצרכים :

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות וארוכות

250 גרם - טחולים קטנים 

כבד עוף 200 גר

3  בצלים פורסים לאורך 

2 כפות סוכר רגיל או חום

סוייה 3 כפות

רוטב טריאקי 3 כפות 

פלפל שחור - לפי הטעם

בהרט 1 כפית 

אגוז מוסקט 1/4 כפית

שמן לטיגון

 

אביזרים נדרשים :  ווק להקפצה

                            מחבת רחבה לחימום הטורטיה.

 

אופן ההכנה ..

1. מקפיצים בווק את הבצל הפרוס עד להשחמה - ומניחים בצלחת בצד.

2. מקפיצים את חזה העוף בנפרד ומוסיפים רק מעט פלפל שחור עד שהוא טיפה מזהיב. 

(במידה ויש נוזלים מהחזה עוף יש להוציא בעזרת כף - אין צורך בהרבה נוזלים) - מניחים בצלחת בצד

3. את הטחולים הקטנים בשל המליחות הרבה שלהם יש לשטוף במסננת היטב, לבשל במים רתוחים לסנן - ושוב להרתיח ולסנן.

    רתיחה פעמיים על מנת שהמליחות תפחת  - מניחים בצד .

4. הכבדים צולה אותם - כל אחד לפי דרכו (כשרות ) ואז חותכת לפרוסות דקות  ומקפיצה אותם מעט - מניחה בצד.

5. עכשיו בווק מתחילים לערבב את כל המרכיבים בהדרגה -

    מחזירים את הבצל לווק - מערבבים ומוסיפים את הסוכר (אפשר גם בלי סוכר) מטגנים מעט

6. מוסיפים את הכבד, הטחולים הקטנים, והחזה עוף

7. להוסיף סויה 3 כפות  פלפל שחור ולערבב..

8. להוסיף את הטריאקי ולערבב .

9. להוסיף את התיבול , בהרט , ואגוז מוסקט ולערבב.

10. יש לערבב את הכל בזהירות ולטעום .

 

הכנת הטורטיה למילוי:

הטורטיה הקנוייה הכמעט מוכנה - מחממים במחבת טפלון ללא שמן 20 שניות בכל צד  הטורטיה משחימה מעט

לאחר החימום מורחים אבוקדו  או טחינה גולמית  ואז ממלאים  במעורב ירושלמי ומגלגלים.

הטורטיה גדולה אני פרסתי אותה ל 3 והנחתי בתבנית הגשה.

 

בתאבוןןןןןןןן...

 

 אפשר להוסיף עגבניה או חסה עלים, ולממרח הטחינה למי שאוהב להוסיף עמבה.

ערך קלורי למנה בקישור http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3357

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת