33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

גולש הונגרי אותנטי

25/12/2012
גולש הונגרי אותנטי

גולש הונגרי הוא מנה קלסית בהונגריה, לכל עקרת בהונגריה נוסח משלה להכנת הגולש , אבל יש כמה דברים בסיסים. שכל גולש אותנטי מכיל, בשר בקר, בצל, פפריקה הונגרית, קימל, תפוחי אדמה , ולפעמים גם איטריות או בצקיות.
הפפריקה בהונגריה מאד מיוחדת  היא עשויה מפלפלים שנקטפו ולאחר מכן ממוין, קלוי, והתמזגו ליצירת זנים שונים. כל paprikas ההונגרי יש מידה מסוימת של טעם עשיר, מתוק פלפל אדום, וניתן להשיג פפריקה בשמונה דרגות חריפות. בעבר היתה סבתא קוטי ההונגריה( קרובת משפחה רחוקה) מביאה מהונגריה פפריקה לכל המשפחה. השבוע בעת ביקור אצל חברה קרצה לי קופסת הפח המלאה בפפריקה. חברתי לא הבינה על מה התלהבות ושמחה להעביר לי, כי היא מעדיפה פפריקה מרוקאית בשמן, שלדעתי, כבודה במקומה מונח, אבל לגולש חייבים פפריקה הונגרית הכל כך מיוחדת בצבעה טעמה והטחינה שלה. התיבול הנוסף האפיני הוא קימל, למרות שאיני אוהבת קימל ,בגולש טעמו ערב וממליצה לא לותר לכתוש
 זרעוני קימל במכתש ועלי עם מעט מלח גס. 

המרכיבים
 
  

1 קג בשר בקר לגולש, אני השתמשתי בבשר עגל חתוך לקוביות 
1/2 קג בצל יבש קצוץ דק 
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 פלפל אדום פרוס גס
4-6 שיני שום פרוסות 
1-1/2 פלפל ירוק פרוס
שמן תירס/חמניה
2 עלי דפנה
1 כפית קימל כתוש טרי 
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח 
6-8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים 

ההכנה 
בתוך סיר רחב עם תחתית עבה מאדים את הבצל עם השמן , 
מוספים את קוביות הבשר  לצריבה/ אטימה, מוספים במספר פעמים בכדי לא לקרר את השמן בכל פעם שמוספים את קוביות הבשר מפזרים פפריקה אדומה שתעטוף את קוביות הבשר. , 
מוספים את הירקות מערבבים ומנמכים אש למינמום, מכסים, ומאדים מספר דקות 
מוספים את ציר המרק על למחצית גובה הבשר מתבלים ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים 
מוספים תפוחי אדמה ובצקיות מתקנים תיבול ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. 


 הבצקיות 
1 כוס קמח
1 ביצה
כ-3 כפות מים פושרים
1 כף שמן
1 כף תבלין בצל/אבקת מרק בצל, או אבקת מרק פטריות 
מעט פלפל לבן
 ההכנה 
שמים את הקמח בקערה יוצרים גומה שלתוכה מכניסים את כל החומרים לשים עד שנוצר בצק חלק ולא נוקשה, יתכן ותזדקקו לעוד מעט מים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה 
בסיר מרתיחים מים עם כפית מלח 
יוצרים נחשים מהבצק וחותכים חתיכות קטנות בעזרת סכין חדה
מבשלים את החתיכות במים רותחים כעשר דקות
מסננים  מהמים 
בשלב זה אני מוספה את הבצקיות לגולש,
יש המטגנים במעט חמאה לפני ההוספה. 

הסיר מתבשל על האח

תראו איזה צבע יפה העניקה הפפריקה

ובהגשה 


דיאטלי
קלוריות לכל התבשיל (ללא הבצקיות) :2640 קלוריות 
בחלוקה לשש מנות :440 קלוריות למנה 
נקודות שומרי משקל למנה : 1/2 6 נקודות 

המתכון הזה הוא מתכון אוטנטי של סבתא קוטי, קונדיטורית ובשלנית בחסד
שאימצתי ללבי כשהכרתיה דרך נישואי קרובת משפחה.
היא שלימדה אותי את סודות המטבח ההונגרי,
לזכרך קוטי, אהבתיך ..

  שרדנו את סף העולם 
אני מאחלת לכולנו
שנשכיל לנצל כל שניה כאילו אין מחר

            

 תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HITS
או על אהבתי
   

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת