33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

ניו יורק תרבות ופנאי - 2

ידידה שלי, בת גרעין  שלי בתקופת הנח"ל,  נסעה לניו  יורק  ,לפני 8 ימים ,לקראת  חגיגות הסילבסטר  ותחילת השנה האזרחית החדשה. היא מעלה כל יום תמונות בדף הפייסבוק שלה. תמונות מעוררות זכרונות וכייף.

בהתאם לתמונות אלו וחוויות שהיא משתפת  אמשיך להעלות תמונות ושיתופים מטיול שלי בניו יורק לפני שנה בתקופת חג המולד.

סיימתי את הרשומה הקודמת בנושא בסיור במוזאון המטרופוליטן .

 

 

חצינו את הסנטראל פארק, עלינו על רכבת תחתית  C לכיוון רחוב 14 לצ`לסי מרקט. שם בילינו כשעתיים.

אשתף אתכם בתמונות נבחרות . .

 

כניסה לשוק .

 

חנות ספרים . . 

 

עוגות נבחרות, לחג. בית עמי ותמי  גירסת חג המולד.

 

מגוון ירקות  מרהיב עין וצבע ב  Whole  Food  Market  , בצ`לסי.

כיון שהיינו רעבות  והשעה היתה שעת צהרים מאוחרת ישבנו לאכול מרק. המבחר היה גדול, מרקי ירקות, מרק דגים, מרק בשר , לקנייה ואכילה בכוסות בגדלים שונים ,לצד לחם, קרוטונים , גבינות  כציפוי . . בקיצור טעים ומעורר תאבון.

חזרנו הביתה והבת שלי ביקשה שנשחזר את המרק , מרק עגבניות פלורנטיני. עשיתי מאמץ, חיפשתי באינטרנט, תרגמתי מתכונים שנראו לי דומים והכנתי . הגעתי למרקם והטעם הנוסטלגי והנכון.

משתפת אתכם באהבה.

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

5 שיני שום קצוץ דק

1/4 כוס יין לבן, לא חובה.

400 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות גדושות

2 כפות סוכר, 1/2 כף מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות בזיליקום

1 כף בלסמי

3 כפות קורנפלור להסמכה

8 כוסות מים

2 כוסות תרד טרי.

בסיר רחב לטגן את הבצל  בשמן הזית, להוסיף את העגבניות , רסק העגבניות , יין ומים ולבסוף את השום.

לבשל במשך כרבע שעה , כשהמרק רותח לתבל במלח, פלפל, סוכר, בזיליקום, וחומץ . להסמיך  עם 3 כפות קורנפלור ולבשל במשך כשעה נוספת , בלהבה בינונית.

כשהמרק מוכן, סמיך ומתובל להוסיף עלי תרד ולבשל כחמש דקות נוספות.

מרק עגבניות פלורטיני 

מרק עגבניות פלורטיני . 

המשך יבוא . . .

בי לבינתיים , אתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת