33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

חמאת שקדים ביתית

חמאת שקדים ביתית

 

הכל התחיל מזה שיש לי מתכון חדש ללחמניות נטולות גלוטן (נחשו על מה מחר נמרח חמאה צרפתית?)

והמתכון מצריך חמאת שקדים. מה שנקרא שקדיה. 

אבל זה כל כך יקר! 50 שקלים ל-400 גרם בערך. 

חשבתי וחשבתי, ותיארתי לעצמי שבטוח אפשר להכין לבד.

אז אחרי מחקר איך מכינים ויותר חשוב עם איזה מכשיר מכינים, הכנתי. 

מכינים במעבד מזון (לי יש מג׳ימיקס ) ולא בבלנדר שלי (ויטמיקס) שקצת קשה לו להכין דברים צפופים ודחוסים ללא טיפת נוזלים. 

לקחתי 400 גרם שקדים רגילים, טבעיים, עם הקליפה (למרות שנראה לי שבפעם הבאה אקח שקדים קלופים), והכנסתי אותם למג`ימיקס. 

מתחילים להפעיל, המון רעש בהתחלה, אבל עם הזמן הרעש נחלש. 

תחילה נהיה מזה קמח שקדים, ואחכ פירורים שומניים, אחכ זה נהפך לכדור או כמה כדורים בינוניים עד שזה הופך לחמאה במרקם של טחינה. זה מתחמם, ואני השארתי את המכסה העליון (זה שדוחפים איתו מזון פנימה לכיוון הלהבים) פתוח כדי שזה יתאוורר. 

סה״כ לקח לי 15 דקות עם 2-3 עצירות לגרד את הדפנות בחזרה לכיוון הסכין. 

הבנות עטו על זה עם כפיות, וכל התהליך היה כיף. 

לא קשה, ובטח חוסך המון כסף.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת