00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות קוואקר וקוקוס בטעם תפוז

 

 

 

השבוע החליט מר חורף, להגיע ובגדול... ובבוקר יום חמישי התעוררתי לקולם של הרעמים שרעמו בלי כל התחשבות באנשים הישנים, ואל קולות הגשם שדפק בחלון ללא הפסקה. ובאמצע כל חגיגת החורף הזו, צלצל השעון והכריז כי הגיע הזמן לקום! וכאן אני שואלת אתכם... האם זה אמיתי? נראה למישהו שבמצב כזה מישהו יקום מהמיטה מרצונו החופשי?  ומייד השבתי (לעצמי) ברורררר שלא! הרי זה חלומו של כל מתפנק מתלמד... להיות במיטה מתחת לסמיכה כשבחוץ מתחוללת בדיוק כזו מסיבה! והרי אני כבר לא מתפנקת מתלמדת. אני כבר הגעתי לשלב הרבה יותר גבוה ואפילו כבר קיבלתי את הדיפלומה! אז מה עכשיו, לשכוח את כל מה שלמדתי עד עכשיו ולקום מהמיטה????
למזלי הטוב כאן נכנס החצי שלי (שכן, למזלי או שלא למזלי, תלוי באיזה יום אתם שואלים,הוא גם הבוס שלי בעבודה) וספק מודיע ספק שואל - את היום בחופש? (מכיר איכר נפש בהמתו...חחח) ואני מבלי להתבלבל (בכל זאת בעלת דיפלומה או לא?) עונה לו בבהירות ובנחרצות - ברור!!!
וכך המשכתי לי את פינוק הבוקר החורפי שלי, עד שגם אני כבר הרגשתי שהגיע הזמן להפסיק. ומאחר והחצי עשה מחווה כל כך יפה, הרי צריך להשיב לו לא? וכאן נכנסות לתמונה עוגיות הקוקוס והקוואקר האלו שבתמונה, שנאפו במיוחד עבורו

עכשיו אשתף גם אתכם במתכון כך שבפעם הבאה שתרצו לפנק מישהו/מישהי ביום החורפי הבא, תוכלו לעשות זאת מבלי הרבה מאמץ, ואולי גם להרוויח איזה יום פינוק בבית .

 

 

 

 

המצרכים:

  • 200 גר` חמאה רכה

  • 200 סוכר חום

  • 100 גר` אבקת סוכר

  • 2 ביצים גדולות

  • 200 גר` קמח לבן

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כפית סודה לשתיה

  • 1 כפית קינמון

  • קליפת תפוז מגורדת מ-1/2 תפוז

  • 1 כפית קוואנטרו

  • 150 גר` קוקוס טחון

  • 200 גר` שיבולת שועל (קוואקר להכנה מהירה)


ההכנה:

  1. חממו תנור לחום של 170 מע` .

  2. ערבבו במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, הסוכר החום ואבקת הסוכר, עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  3. הוסיפו את את הביצים אחת אחת עד לטמיעתן במסה.

  4. ערבבו יחד את כל החומרים היבשים והוסיפו אל המסה. המשיכו לערבב לקבלת מסה אחידה. (השתדלו לערבב כמה שפחות)

  5. בעזרת הידיים, צרו כדורים קטנים וסדרו בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ-1 ס"מ האחד מהשני.

  6. אפו את העוגיות כ- 12 דקות. עד שתחתית העוגיות נהיות שחומות ולמעלה הן עדיין רכות.

  7. הוציאו מהתנור והשאירו אותן בתבנית עד לצינון מלא והתייצבות. (העוגיות מתייצבות לאחר הוצאתן מהתנור, לכן היזהרו  לא לאפות יותר מידי שלא יצאו קשות)

 

* לפני האיחסון אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט. (לא חובה)

 

 

 

לאחר הצינון הכניסו את העוגיות לצנצנת אטומה והמתינו ליקיריכם...

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!!

 

 

 

 


מתכונים נוספים בבלוג שאולי תאהבו:

 עוגיות ספירלה בשחור לבן  עוגיות קצף  רוגלך 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת