00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

בצק לקיש

זה בצק מצויין של רות סירקיס. הוראות ההכנה שלה מדברות על הכנה במעבד מזון. מומלץ ביותר. הקפידו על הוראות ההכנה, ובסופן יהיה בידכם כדור בצק מוכן לעבודה!

רכיבים:

100 ג` מרגרינה קרה

1 + 1/4 כוס קמח

חצי כפית מלח

רבע כוס מים קרים

הוראות הכנה:

להכניס למעבד המזון עם להב המתכת את כל המרכיבים למעט המים. לערבב עד שהמרגרינה מתפוררת לפירורים קטנים.

להוסיף את המים ולערבב. עכשיו יש לשים לב בקפידה, כי בשלב מסויים כל הפירורים נאספים יחד - והופ! יש כדור בצק! ואז צריך מיד לעצור אותו. זה מאוד נוח. אם לא עבד לכם בפעם הראשונה - תמיד אפשר לנסות שוב בפעם הבאה.

כדאי לקרר במקרר במשך כשעה. לרדד לעיגול. לשים בתבנית עגולה ולאפות 12 דקות (אלא אם כן מצויין אחרת במתכון). מליות מומלצות יגיעו בהמשך.

טיפ: אם אין לכם זמן או חשק (כמוני) לקרר את הבצק לפני האפיה רדדו את הבצק לגודל גדול יותר מהדרוש כך שהוא יפול החוצה מדפנות התבנית. לשים את התבנית בתנור, כשמתחתיה שמים ניר אפיה שיתפוס חתיכות בצק שיחליטו לנשור. כשהבצק יוצא מהתנור יש לו שוליים גדולים מחוץ לתבנית - וזה הזמן לשבור אותם סמוך לשולי התבנית, ולאכול אותם...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת