33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פסטה פנה ומנגולד

מנגולד?

 

 

מה זה מנגולד?

 

 

 מנגולד הוא בן דוד של התרד ויש בו כל טוב בצורת ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, מנגן, בטא-קורטן, ויטמין E, ויטמין K, ויטמין C, ויטמין B6...


מצרכים ל"רוטב":

עלי מנגולד מראש אחד

מלח ופלפל צ`ילי גרוס  לפי הטעם 

1/8 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות או כתושות

 

אופן ההכנה:

לשטוף ולנקות היטב את העלים מהחלק הלבן, לחתוך ולהשתמש רק בחלק הירוק

 

 

לחתוך בעובי של כסנטימטר אחד

 

 

להרתיח עם מים וקורט מלח

 

 

כך עלי המנגולד נראים בווק לפני הוספת המים

 

 

לאחר הוספת המים + קורט מלח

 

 

להביא לרתיחה ואז לסנן מהמים, להביא לרתיחה פעם שנייה (המנגולד משנה צבעו לירוק כהה יותר) - אומרים שזו הדרך להיפטר מהמרירות של עלי המנגולד, עשיתי מה שייעצו לי 

 

 

לאחר שתי הרתחות כאלו לסנן את עלי המנגולד מהמים.

לשים בווק 1/8 כוס שמן זית, מלח ופלפל צ`ילי גרוס לפי הטעם  3 שיני שום קצוצות או כתושות 

 

 

לחמם בסיר מים חמים עם קורט מלח וכשאלו רותחים להוסיף להם 500 גרם פסטה (במקרה הזה זו פסטה מסוג פנה מקמח מלא - אפשר גם פרפרים או ספגטי), להכין לפי ההוראות שעל האריזה.

לסנן את הפסטה מהמים, להוסיף את הפסטה ל"רוטב" ולהקפיץ הכל יחד בווק 

 

 

למפנקים במיוחד אפשר לפזר מעט פרמג`נו רג`אנו מעל הפסטה...

 

 

לבריאות ובתיאבון! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת