00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לחמעג`ון

 

 

לחמעג`ון -פיצה טורקית בשרית

במקור הפיצה נאפת על טאבון.

את הפיצה מכינים דק דק,אני הכנתי חלק עבה לפי דרישה של הבן וחלק כמו כרוכית אבל עם קיפול אחד וחרצתי לפני אפיה.

חומרים כוס סטנדרטית :כמות לפי הגודל והצורה לי יצאו כ5 פיצות)

500 גרם קמח לחם(אם אין ,אפשר קמח לבן רגיל)

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 כף שטוחה מלח רגיל או פחות לפי טעמכם.

1/4 כוס שמן זית

250 מ"ל מים פושרים.

חומרי המלית:

400 גרם בשר טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 עגבנייה קטנה אדומה מגורדת

חופן פטרוזליה טרייה

תבלינים שאני שמתי: מלח,פלפל שחור,תבלין לבשר/שווארמה  פפריקה מתוקה, 1 כפית בהרת לבישול,וחצי כפית כמון.

הכנת המלית:

אני מקפיצה את הבשר כ10 דקות :

משקיפים בצל עם שמן אני שמתי שמן זית,מוסיפים את הבשר מערבבים עם מזלג עד שהבשר משנה את הצבע להוסיף את שאר החומרים חוץ מהפטרוזיליה

מנמיכים להבה ולאחר כ10 דקות מוסיפים את הפטרוזיליה.מכבים את הגז מסננים מהנוזלים טועמים אם חסר תבלון  ומניחים בצד.

הכנת הבצק :

מוסיפים את החומרים חוץ מהמים

מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים.

לשים כ10 דקות מכסים ומשאירים לתפיחה לי לקח באותו יום כשעתיים תפיחה היה מאוד קר.

משמנים תבניות יוצרים צורה מניחים בתבנית משומנת מורחים במברשת שמן זית ומעל את הבשר(רק כשהוא התקרר)

מכניסים לתנור חם מאוד כ15 דקות או יותר(תלוי בתנור)

בהצלחה לכולם.

 

תרופות סבתא וגם  "מתכון" לתה  למקוררים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1855857

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת