33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קיש ברוקולי פטה חברותי

06/02/2013

ביקרנו אצל ע` חברתי היקרה  

לפני שבאנו שאלה אם נרצה לאכול איתם, אמרנו שאנחנו באים רק לקפה...  אבל חברתי היקרה הכינה קיש ברוקולי פטה מהמם וטעים מאוד!  אחרי השמעת קולות "יאמי יאמי" 

שאלתי "איך הכנת?" היא הסבירה לי ואני רשמתי בראש

עברו מספר ימים והחלטתי להכין את הקיש בהשראתה, מאז הזמן עבר חלף לו והקיש הנהדר הזה הוכן מספר פעמים. אימצתי את המתכון לבצק פריך מ"ספר המתכונים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי, ועם התוכן של הקיש עבדתי לפי ההשראה מחברתי ע`.

 

מצרכים לבצק פריך:

 300 גרם קמח

חצי כפית מלח

160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (או מגוררת אם מעבדים את הבצק ביד)

70 מ"ל מי קרח

 

אופן הכנת הבצק:

לשים את הקמח והמלח בקערה ולהוסיף את החמאה, אפשר לשפשף אותם בידיים או במיקסר עם "וו גיטרה" עד שמתקבלים פירורים, להוסיף את המים ולהמשיך לעבד רק עד שהבצק מתאחד ולעצב בצורת עיגול, לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר ללפחות שעתיים.

אפשר להכין את הבצק ולאחסן עד 5 ימים במקרר, אם רוצים לאחסן את הבצק במקפיא ניתן לעשות בו שימוש עד חודש מיום ההכנה (לפי הכתוב בספר).

לאחר שעתיים להוציא את כדור הבצק ולרדד בעזרת מערוך לפי גודל התבנית, אני השתמשתי בתבנית מתפרקת לקיש.

 

אם מאחסנים במקפיא מפשירים את הבצק במקרר לפני שמתחילים לרדד במערוך כדי שהבצק יהיה קר אך ניתן לעיבוד.


 

 

מצרכים למלית:

1/8 כוס קמח (מודדים בכוס מדידה)

 מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט גרוס - לפי הטעם

300 גרם פרחי ברוקולי

בצל סגול קצוץ דק - אפשר גם בצל לבן

200 מ"ל שמנת לבישול

שלוש ביצים

35 גרם גבינה מותכת (2 משולשים של גבינה מותכת כמו לאווש קירי

100 גרם גבינת פטה מפוררת 


אופן הכנת המלית:

להרתיח בסיר מים עם קורט מלח, באותו הזמן לשטוף ולחתוך פרחי ברוקולי, כשהמים רותחים להוסיף להם את פרחי הברוקולי - ללא החלק של הגזע, רק הפרחים. כשהפרחים מתרככים להוציא אותם מהסיר, לסנן ולהניח בצלחת שיגיעו לטמפרטורת החדר. 

להפעיל תנור בחום 180° צלסיוס.

לקצוץ דק בצל

 

 

לפורר את גבינת הפטה בקערית קטנה.

 

 

לשים בקערה את הביצים, הקמח, הגבינה המותכת, התבלינים והשמנת לבישול - לערבב עד שאין גושים.

 
 
 

להוסיף את הבצל ופרחי הברוקולי, לערבב שוב ולמזוג את המלית על הבצק. 

 

 

לפזר מעל את גבינת הפטה המפוררת ולדחוף אותה מעט כלפי פנים הבלילה בעזרת כריות האצבעות עד שהבלילה תכסה אותה (כפי שניתן לראות בתמונה למעלה), לאפות 40-45 דקות בחום 180° צלסיוס לתנור שחומם מראש. בתמונה למטה הקיש בעת ההגשה.

 

 

לבריאות ובתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת