00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלט טאבולה

את סלט הטאבולה, הכרתי רק בגיל די מבוגר יחסית (מה לעשות שבמטבח הקיבוצי הוא לא היה ממש להיט). אבל מהרגע בו הכרתי אותו, לא נפרדו דרכינו והוא אחד מהסלטים הכי אהובים עלי. בכלל אני מאוד אוהבת עשבי תיבול, פטרוזיליה, נענע, כוסברה,שמיר,בזיליקום, טימין.... הבנתם את הכיוון, נכון? במקור אמנם נהוג להכין את סלט הטאבולה עם קוביות עגבניה. אך במהלך השנים נוספו עוד וריאציות שונות עם תוספות אחרות. כמו חמוציות, גרעיני רימון, שקדים וכד'... אני כבר הספקתי להכין אותו בשלוש ורסיות האחת עם עגבניה כמובן השניה עם גרעיני רימון והשלישית עם קוביות מנגו טרי
ודבר אחד חשוב למדתי, אפשר להחליף מרכיב אחד או שניים בסלט אבל הכי חשוב זה להשתמש בעשבי תיבול טריים ויפים כי על כך יקום או יפול הסלט.
לכן אל תתפשרו על עשבי תיבול שכבר חלפו ימי האושר שלהם!!...surprise לכו רק על הטוב ביותר - כי מגיע לכם!!

 

 

 

 

המצרכים:

  • 1 כוס בורגול גס

  • צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה (גם קצת מהגבעולים)

  •  עלי נענע קצוצים מכשלושה ענפים

  • 2 עגבניות קשות קצוצות (ללא הגרעינים) / או לחילופין גרעיני רימון מרימון אחד.

  • 1/2 לימון סחוט

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מלח ופלפל טרי גרוס

 

ההכנה:

 

1. השרו את הבורגול בקערה עם 3 כוסות מים, למשך כ- 40 דקות, סננו היטב, והעבירו לקערה גדולה ונקיה.

 

 

 

2. שיטפו היטב את הפטרוזיליה,קצצו דק והוסיפו לקערה עם הבורגול (ממליצה לכם לקצוץ גם מעט מהגבעולים, הם נותנים המון טעם וגם מעט עניין בפה)

 

 

3. שיטפו וקצצו גם את עלי הנענע, והוסיפו לקערה (כאן רצוי ללא הגבעולים)

 

 

 

4. הוסיפו את העגבניות הקצוצות (או גרעיני הרימון), את שמן הזית ומיץ הלימון.

5. תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב, העבירו לקערה יפה והגישו.

 

 

 

כאן בתמונה הוכן הסלט עם גרעיני רימון. אני מאוד אהבתי את המתיקות המרומזת שהעניקו גרעיני הרימון לסלט, ומאוד ממליצה על השילוב. (אם מצאתם רימון השתמשו בו)

 

 

וכאן הכנתי עם קוביות מנגו טרי (במקום העגבניות ו/או הרימון) התוצאה היתה רעננה וטעימה מאוד. מומלץ לאוהבי המנגו!

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת