00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טארט שוקולד תפוז

31/12/2012

 

חשבתי רבות איזה קינוח יכול להתאים למסיבת הסילבסטר וככל שהתלבטתי כך חזרתי שוב ושוב במחשבותיי אל השוקולד!
טוב, נו באמת מה יכול להיות יותר מתוק? יותר רומנטי?  ויותר מבשר טובות מהשוקולד?!
אך מאחר ובכל זאת מדובר כאן בסיכום שנה ובתקוות גדולות לתחילת שנה חדשה יותר טובה, יותר בריאה, יותר מתוקה, יותר מפרגנת... בקיצור שנה יותר מוצלחת. החלטתי להכין קינוח שוקולדי וכיאה לתקוות שאני תולה בשנה החדשה, עדיף שיהיה מושחת כמה שיותר.  ;) ואכן חברים המתכון הזה לטארט השוקולד תפוז עונה על כל התקוות.
ואם גם אתם מסכימים איתי ששוקלד יכול להפיח בנו המון תשוקות, שאיפות, אופטימיות וכמובן תקוות גדולות.. והכל בביס אחד!! אז בואו להכין ביחד איתי, את טארט השוקולד-תפוז המשגע הזה.

ואם כבר חוגגים אז תרשו לי רגע גם לאחל לאתר תפוז, שמארח את הבלוג שלי כבר שנתיים באהבה ופרגון, המון מזל טוב ליום הולדתו ה - 16 ולשלוח לו מכאן ברכות להצלחה ולעוד שנים רבות של עשייה מבורכת!!!

 

 

 

המצרכים לקלתית הבצק:

  • 180 גר` ( 1/3 1 כוסות) קמח

  • 100 גר` חמאה

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 2 כפות מים קרים

  • 1 כף גרידת תפוז 

 

ההכנה:

  1.  מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות וחותכים בעזרת סכין חדה את השאריות.ודוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

  6. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד`... 

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע` במשך- 15 דקות. מורידים את נייר האפיה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד - 15 דקות, לייבוש הבצק, ומצננים.

 



המצרכים למסת השוקולד:

 

  • 170 גר` חמאה רכה

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 100 גר` שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)

  • 3 ביצים גודל L

  • 1 כפית מיץ תפוזים

 

ההכנה:

  1. המיסו בתוך סיר חסין אש את החמאה, הסוכר והשוקולד, תוך כדי ערבוב מתמיד. עד להמסה מלאה של המסה.

  2. הורידו מהאש והוסיפו את הוניל ומיץ התפוזים.

  3. בצלחית קטנה טירפו בעזרת מזלג ביצה אחת והוסיפו אל מסת השוקולד תוך כדי ערבוב (כדי שלא תהיה חביתת שוקולד). עשו כך שוב ושוב עם שתי הביצים הנותרות.

  4. החזירו את הסיר אל האש והמשיכו לערבב (לא להפסיק לרגע) עוד כמה דקות נוספות עד שהמסה סמיכה וחלקה.

 

הרכבת העוגה:

  1. שיפכו את מסת השוקולד מעל הקלתית האפויה.

  2. תנו לעוגה להצטנן בטפ` החדר כחצי שעה ואז העבירו אותה לקירור במקרר.

  3. לאחר כ- 3-4 שעות בקירור, כשהעוגה התייצבה לגמרי ניתן לקשטה במעט קצפת או בגרידת תפוז מסוכרת* (אופן ההכנה מופיע למטה)

 

 

 

 

 

 

 

*הכנת תלתלי תפוז לקישוט

המצרכים:

  • 4 תפוזים גדולים שטופים ומנוגבים

  • 2 כפות א.סוכר

 

ההכנה:

  1. גרדו את קליפת התפוזים בעזרת קלפן ג`וליאנים מיוחד. 

  2. ערבבו את רצועות התפוז הדקות עם אבקת הסוכר.

  3. פזרו את הקליפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 150 מע` כ- 10 דקות לייבוש. 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם וברכות לשנה אזרחית מאושרת, מוצלחת, ומגשימת חלומות!!!

 

 

 

 

 


מתכונים נוספים שמחכים לכם בבלוג:

 עוגות שמרים  עוגת קרם שניט  עוגיות שוקולד צ`יפס


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת