00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוף בסלרי

 

 

היום שחג החנוכה כבר מאחורינו... אחרי שכבר הדלקנו את כל הנרות, אכלנו את כל הסופגניות והלביבות שהבטן איפשרה לנו, ;) (אחרי שכבר שיחררנו את הכפתור במכנסיים). הגיע הזמן למשהו קצת יותר בריא אבל יחד עם זאת טעים ומשביע. ולשם כך אני רוצה לשתף אתכם היום במתכון נחמד לכרעי עוף עם המון סלרי ועשבי תיבול. אמנם בעבר כבר נתתי מתכון מאוד דומה לקציצות בקר וסלרי, אך הפעם החלטתי להכין את המתכון עם חלקי עוף. ואני מזמינה אתכם לטעום גם ממנו.

 

 

 

 

 

המצרכים:

  • 4 כרעיים של עוף חתוכים לחצי

  • 1 סלרי אמריקאי גדול קצוץ (גם הגבעולים וגם העלים)

  • 1 צרור גדול של פטרוזיליה

  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה

  • 1/4 צרור שמיר קצוץ

  • 2 בצלים גדולים קצוצים

  • 1 כוס ציר עוף

  • כ- 10 עגבניות שרי חצויות

  • תבלינים: כורכום, כמון, מלח ופלפל

 


ההכנה

  1. תחילה יש לשטוף היטב את הסלרי ועשבי התיבול ולקצוץ.

  2. בסיר רחב עם מעט שמן, טגנו את הבצל עד לשקיפות.

  3. הוסיפו את הסלרי ועשבי התיבול, והמתינו כמה דקות לריכוך קל של הסלרי.

  4. הוסיפו את ציר העוף, הוסיפו את התבלינים וערבבו היטב.

  5. הוסיפו את חתיכות העוף, והביאו לרתיחה.

  6. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ותנו לעוף להתבשל לפחות כשעה וחצי.

  7. כחצי שעה לפני סיום הבישול, הוסיפו את עגבניות השרי, טעמו ושפרו טעמים במידת הצורך. (אם בשלב זה יש יותר מידי נוזלים בסיר, השאירו את הסיר על אש נמוכה, ללא המכסה)

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת