33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

היום יש לנו משהו שלא הכנתי המון זמן. 

מרק !

אבל לא סתם מרק, כי אם מרק עשיר ביותר, לא טחון הפעם, שאפשר להסתכל עליו כארוחה שלמה. 

1 ק"ג בשר שריר עגל טרי (נחשב טוב לבישול וקדרה - כמו אוסובוקו אבל בלי עצם)

3 גזרים 

2 בטטות

800 גר` דלעת

3 קישואים

1 שומר

2 קולורבי

2 בצלים

5 מקלות סלרי ועלים

כף פפריקה, כמון

כפית כרכום

מלח גס

לחתוך את כל הירקות וגם את הבשר לקוביות לא גדולות, לא קטנות.

בסיר מרק גדול לשים כמות נדיבה של שמן קוקוס. לחכות שהכל נמס ולהכניס פנימה את הבשר. לצרוב אותו מכל הכיוונים, להוסיף תבלינים, ולבשל אותו קצת. להוסיף את כל הירקות לכסות במיים ולהביא לרתיחה. לבשל כשעתיים עד שהבשר רך ממש. 

 

 

 

 

יש לנו גם הום פרייז של קולורבי ובטטות : 

5 בטטות חתוכות לקוביות

3 קולורבי מקולפים חתוכים לקוביות

שמן זית

רוטב צ`ילי מתוק

מלח גס

לערבב הכל ולשים בתנור מחומם ל- 180 מעלות למשך 40 דק` עד שרך ושחום יפה. 

 

 

 

 

יש גם כרוביות בתנור וטחינה ביתית, ולקינוח יש לנו כיפות שוקולד עם חמאת בוטנים.

הרעיון הוא מכאן

60 גר` מסת קקאו

60 גר` חמאת קקאו

30 טיפות סטיביה

3 כפות חמאת בוטנים

1 כף שמן קוקוס

1 כף סירופ מייפל אמיתי 

להמיס את הקקאו (מסה +חמאה) במשך 2 דק` במיקרו. כל 40 שניות עוצרים לערבב כדי שלא ישרף!!

מוסיפים פנימה את הסטיביה ומערבבים היטב. מכינים תבנית סיליקון (רצוי על מגש כדי שתהיה יציבה). מוזגים לכל שקע לגובה של שליש, נותנים דפיקה קטנה על השיש ומכניסים למקפיא.

בינתיים מערבבים את חמאת הבוטנים, שמן קוקוס ומייפל לתערובת אחידה (אולי צריך להמיס את השמן קוקוס כי הוא ממש מוצק עכשיו). מוציאים מהמקפיא, מכניסים לשקע עוד ס"מ של תערובת חמאת הבוטנים, נותנים דפיקה על השיש ומחזירים למקפיא. אחרי עוד 10 דק` מוציאים ומוזגים את הקקאו שנשאר. 

מכניסים למקפיא לחצי שעה עד שמתייצב וזוללים !

 

שיהיה לנו שבוע טוב.

מעדכנת אתכם איך השיפוצים אצלי בבית מתקדמים:

סיימנו לשבור :P


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת