00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

האחווה הקולינארית לישראל

היום בעידן הפייסבוק נוצרות חברויות מדהימות של אנשים שלא מכירים אך יש להם את אותם תחומי עיניין, ככה נולדה קבוצת שבקיה וכך גם נולדה האחווה הקולינארית לישראל.

כידוע אני מחובר למיטב השפים והבשלנים ואני חשוף כמעט לכל מיזם קולינארי שיוצא לדרך, כך נחשפתי למיזם שהוקם לפני מספר חודשים שקראו לו האחווה הקולינארית לישראל שעליו אספר בפוסט.

 האחווה נולדה כאשר השף אבי ברקו החליט שמספיק עם קשר וירטואלי (הפייסבוק) והגיע הזמן לממש אותו לקשר מציאותי ולהכיר את האנשים שמאחרי תמונות הפרופיל. כך נולד המפגש הראשון אצלו בפטיו של סדנאות הבשר ומשם זה המשיך והתפתח. אנשי הגרעין של  האחווה הקולינרית הינם מיטב המוחות והאושיות הקולינריות ברשת כמו השף אבי ברקו, השף צחי מויאל, אדון שיפון (הבולונז`יר אורן חג`ג`), השף אליחנן מלכיור, השף מיקי קנט,השף בני בן דוד והצלם המוכשר אייל גוטמן.

רוב המפגשים מתקיימים אצל השף אבי ברקו בפטיו הסדנא בשל העובדה שהוא ממוקם בנקודה אסטרטגית אידאלית לביצוע המפגשים החסרון הוא שכמות המשתתפים מוגבלת עד 16 או 20 בגלל יכולת איכלוס של המתחם, מידי פעם חברי האחווה נפגשים במקומות אחרים כמו במפגש שאירע בקיבוץ אורים אצל השף אליחנן מלכיור, בית הבד שמנא ויקב ססלוב.

כמו לכל אחווה או קבוצה רצינית גם לאחווה הקולינרית לישראל קיים סמל, את סמל האחווה (בתמונה מעלה) יזם, תכנן ובצע בנו של השף אליחנן מלכיור.

לאחווה מספר כללי יסוד ,שהעיקרי שבהם הוא שחברי האחווה לא מקיימים תחרות בין החברים והרעיון הוא מפגשים חברתיים מפרים של אנשי מקצוע, תיאור העשייה של האחווה מוגדר בדף הפייבוק בצורה הכי נכונה: " מקום מפגש לאנשי מקצוע בתחום המזון טבחים ,שפים ,קונדיטורים, אופים ,בולונז`רים, צלמי מזון, ייננים ,בלוגרים ,וכל מי שאוכל תופס מקום חשוב בנוף חייו,
מי שבא עם אגו נפוח יכול להחליט או להשיל את האגו או לחפש מקום אחר להתנפח ,כולנו אותו הדבר מדי זמן מתקיימים מפגשי מזון במקומות שונים בארץ ,נישמח לפגוש אתכם פנים אל פנים ובמיוחד קיבה אל קיבה"
 לשימחתי הוזמנתי בעבר ע"י חבר האחווה השף אליחנן מלכיור למפגש האחווה בקיבוץ אורים, כמובן שאישרתי הגעה, הגעתי עם אשתי האהובה ומכיוון שכשכל אחד מהחברים והאורחים מביא עימו מנה שנקבעה מראש  הגעתי עם סיר של צלי כתף בפטריות (המתכון יפורסם בימים הקרובים אבל קבלו הצצה קטנה לתמונה).

נורא חששתי שלא אעמוד בסטנדרט של המשתתפים ולאחר שגם טעמתי את המנות שלהם חששותי גברו, כל אחד מהם הביא מנה מדהימה (ראו תמונות למטה), מסתבר שחששותי היו לשווא, הסיר רוקן והמחמאות היו רבות, איזה תחושת סיפוק הייתה לי וכמובן שהשמחה הייתה רבה, אנשי מקצוע שאני מעריך מאוד אהבו את האוכל שלי, נו....יכולה להיות מחמאה יותר גדולה מזו???

זאת הבמה גם להודות לכלל חברי האחווה ובוודאי לשף אליחנן מלכיור שבזכות ההזמנה שלו פגשתי חברים וותיקים והכרתי גם חברים חדשים, כן ירבו מפגשים כאלו!

להנאתכם תמונות של המפגש האחרון בו השתתפתי וכמובן תמונות של המנות שהוגשו התמונות צולמו על ידי אייל גוטמן ונורית פלד!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת