00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

לביבות בטטה אפויות

 לביבות טעימות, בריאות ובלתי-משמינות. בטטה אוהבת תוספות מתוקות, אבל מסתדרת מצויין גם עם טעם פיקנטי יותר. ויש גם רוטב. 

חומרים (ל- 24 לביבות)

3 בטטות, קלופות ומגוררות

3 ביצים

200 גר` גבינה לבנה במרקם מוצק 

4 כפות קמח

2 כפות שמן

1 כפית מלח

פלפל שחור

הכנה

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה.

מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.

בעזרת כף מניחים עיגולי תערובת על נייר האפיה שבתבנית, ומסדרים לצורת לביבה בעזרת האצבעות. בכל תבנית צריכות להיות כ- 12 לביבות.

אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור את התבניות והופכים את הלביבות. אופים עוד 10-15 דקות עד שהלביבות מתמצקות. 

רוטב

חומרים: גביע יוגורט 1.5%, 2 כפות שמיר, 1 שן שום מעוכה, מלח ופלפל

הכנה: מערבבים הכל בקערית.

תחליפים ותוספות

בתוך התערובת אפשר להוסיף בצלית, בצל או בצל ירוק, לטעם קצת חריף. אפשר להוסיף גרעיני חמניה, דלעת או צנוברים. אפשר להקטין את כמות המלח ולהוסיף כפית סוכר חום וחצי כפית קינמון. אם הולכים על מתוק, אז הבן שלי ממליץ לשים סירופ מייפל או דבש בתור רוטב. 

אז מה יש בלביבות? 

בטטה מכילה בטא קרוטן ו-ויטמין C, ובנוסף יש בה גם ויטמין B6, המסייע במניעת מחלות כלי דם ולב. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת