קציצות בקר בשתי וריאציות

הקציצות :
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל, 1 בטטה, 1 גזר כולם מגורדים בפומפיה דקה
1 ביצה
2 כפות גדושות קמח חומוס
כפית כמון
כפית פפריקה
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית סודה לשתיה
לערבב הכל יחד טוב טוב עם הידיים עד שהכל אחיד. ליצור כדורים ולהניח ברווחים בתבנית טוסטר אובן (אני שמתי 16 ענקיים בתבנית). עם מברשת להבריש למעלה קצת שמן זית.
לאפות חצי שעה ב-160 מעלות.
נשארו לי עוד מהקציצות אז את השאר עשיתי ברוטב עגבניות :
כפית שמן קוקוס
1 בצל קצוץ
250 גר` עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
350 מ"ל מים
פלפל אנגלי, קינמון, מלח, עלי דפנה
בשמן קוקוס לטגן מעט את הבצל. להוסיף את כל השאר ולהביא לרתיחה. ליצור קציצות ולזרוק פנימה לרוטב. לערבב רק ע"י תזוזה של הידיים (ולא עם כף כדי שהקציצות לא יתפרקו ברוטב).
לבשל כ- 20 דק` במכסה פתוח.
זה הכל להיום
בתוספת עם אורז מלא(לא אכלנו אורז אולי שבועיים!), מרק ירקות וסלט עשיר זאת אחלה ארוחה.
הוספת תגובה
תגובה אחת