00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגה של פעם. הנחמה של היום.

 

 

 תמיד חוזרת לעוגות של פעם שהן הנחמות של היום.

 

עוגת תפוחים נוסח גרמני

1/4 + 1 כוסות קמח תופח
1/3 כוס צימוקים
קורט מלח
1/3 כוס סוכר
50 גר` חמאה בטמפ` החדר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזים קצוצים / פרוסות שקדים




4 תפוחי עץ (לא חשוב איזה זן)
50 ג` חמאה מומסת
1 כפית קינמון


לציפוי

1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר




לחמם תנור ל 190 מעלות. בקערה, לערבב קמח, מלח וסוכר. להוסיף חמאה ולערבל עד קבלת בצק פירורים.

בקערה נוספת לערבב ביצה ותמצית וניל.  לאחד את שתי התערובות.

להניח תערובת הבצק בתבנית פיירקס. לפזר מעל צימוקים ואגוזים/שקדים.




לפרוס תפוחים ולהניח מעל שכבת האגוזים.  להבריש עם החמאה המומסת.
לערבב סוכר וקינמון ולפזר מעל.

 

לכסות את התבנית בנייר אלומיניום (לא להדק. בצורה חופשית) . לאפות 30 דקות.
להוריד אלומיניום ולאפות עוד 5 דקות. להוציא מהתנור.

 

 

להכנת הציפוי

להכניס מיץ תפוזים וסוכר לסיר קטן.  להביא לרתיחה ולבשל תוך ערבוב מתמיד כ- 3 דקות. להבריש ציפוי על התפוחים כשהעוגה עדין חמה.

לאכול בתיאבון ובהנאה.



אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת