00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שומנים נצבור לרוב

בוקר אור קהל נכבד!
מה שלום כולם? השמן כבר נוטף מהאזניים? גם אם כן הרי מסורת צריך לכבד, ואם במקרה הצלחתם להתאפק עד היום אני אוסיף עוד שלושה מתכונים בקטנה כדי לשכנע אתכם שבצק מטוגן בשמן זה מעדן בלתי יתואר.
כמו שאומר השיר: סביבון סוב-סוב-סוב, שומנים נצבור לרוב (ומה אכפת לו לסביבון ?הוא מוריד את כל הקלוריות בשניים-שלושה סיבובים :-)

 

 

נתחיל מטבעות בצל נוסטלגיות. אפילו בתור אחת שלא מעריצה בצלים מושבעת אני לא מסוגלת לעצור ובולסת כאלה עד שאין לי אוויר לנשימה.

 



*מתכון של מאיה מרום מתוך "ידיעות אחרונות"*

טבעות בצל
הרכיבים(ל-4 מנות נדיבות):
2 בצלים גדולים
2 חלבונים (או ביצה אחת שלמה)
1 כוס בירה (או סודה או רוויון)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
1 כוס קמח
לטיגון: 1 ליטר שמו קנולה

 

ההכנה:
מערבבים את החלבונים עם הבירה ומתבלים במלח, הפלפל והפפריקה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבלילה כמעט חלקה לחלוטין.
קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות של 0.5 ס"מ.
מפרידים את הטבעות ומכניסים אותם אל תוך הבלילה (ניתן לבצע את הציפוי בשקית עמידה).
שומרים את הטבעות בתוך הבלילה במקרר עד לרגע הטיגון (ניתן להכין עד שעה מראש).
מחממים את השמן עד שהוא חם מאוד.
מטגנים חופן טבעות בכל פעם כ-2 דקות עד שהן מזהיבות(חשוב לא לצופף יותר מדי).
מעבירים את הטבעות המוכנות לנייר סופג.
מגישים חמים.
*אפשר לשמור את הטבעות בתנור ב-140 מעלות עד שכל הכמות מוכנה*

 

הערות בקטנה:
הכנתי עם סודה וגם עם בירה. טעים בשני המקרים.
קצת מיגע לטגן את כל הטבעות, אבל שווה!
פעם נשארו לי טבעות ביום למחרת שכמובן איבדו מפריכותן. כמה דקות בטוסט אובן החזירו אותן לגדולתן.

 **********************************************************************************************

 ונעבור לעוגיות תוצרת רוסיה ושמן חבוֹרוֹסט (Chvorost). אני לא יודעת אם יש למילה זו תרגום הולם לעברית אבל הכוונה לענפים וזרדים שאוספים כדי להבעיר מדורה ובדיוק כמו הענפים היבשים שמשמיעים בקול מתפצח כשובברים אותם כך גם ה"טיגוניות" האלה באות בצורות שונות ומצטינות בפריכות יוצאת דופן! המתכון הזה הגיע לידי בזכות נטי המקסימה אשר טרחה ושלחה לי במייל כמה ספרי מתכונים שלמים ברוסית.

 

*מתכון מתוך הספר "טורטים ומאפים סובייטיים" של אלכסנדר סלזניב*

 

עוגיות חבורוסט
הרכיבים:
500 גרם קמח
3 חלמונים (64 גרם)
22 גרם סוכר
1 כף וודקה
1 כף שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
150 מ"ל חלב
לטיגון: שמן עמוק
להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה:
טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח לתערובת אחידה.
מנפים פנימה את הקמח, מערבבים בכף עץ ולשים עד לקבלת בצק נוקשה וחלק (כ-5 דקות מינימום).
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של כ-30 דקות.
מחממים שמן עד שהוא חם מאוד.
מרדדים את הבצק לעלה דקיק של 1 מ"מ עובי (ואף פחות).
חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה רצועות ומלפפים אם רוצים לצורת "קשר" ,"טבעת" או כל צורה שעולה על הדעת.
מטגנים את העוגיות עד הזהבה עמוקה משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
לאחר שהעוגיות מוכנות, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

 

הערות והמלצות:
לא יודעת לכמת את העוגיות שמתקבלות כאן. אני תמיד מכינה 1/2 כמות ולשלושתנו זה בהחלט מספיק. זה גם תלוי בצורת החיתוך כמובן.
אני אוהבת לחלק את הבצק לכמה חלקים כי אין לי משטח רידוד רחב וככה יותר נוח לי לעבוד. ואגב אם יש לכם מכונת פסטה זה הזמן לשלוף אותה מהמזווה.
חשוב לטגן בשמן חם ועד צבע זהוב עמוק כדי להשיג את הפריכות המקסימלית מהעוגיות. העוגיות נשארות פריכות גם ביום שלמחרת, יותר מזה לא בדקתי כי פשוט לא נשאר :-)

 

*********************************************************************************************

ואחרון חביב-מתכון מיוחד של דונאטס שעלה לא מזמן באחד הבלוגים המועדפים שלי ברוסית. במקור המתכון שייך לשף ממלייזיה והוא באמת שווה כל גרם וכל רכיב שנכנס בו!

 

 

 

* את מקור המתכון(ברוסית) יחד עם תמונות יפיפיות תמצאו כאן*

 

דונאטס מעודנים
הרכיבים(לכ-30 יחידות בכותר 7 ס"מ):
תערובת A
80 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
40 מ"ל חלב
75 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
תערובת B
350 גר` קמח לחם
150 גרם קמח עוגות
1 כף משפר אפיה
11 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית סודה לשתיה
15 גרם אבקת חלב
200 גרם מים קרים
לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות מזוכך
לציפוי: גנאש/ריבת חלב/רויאל אייסינג לפי הטעם

 

ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים של התערובת A וטורפים קלות.
מעבירים לקערת מיקסר את כל הרכיבים היבשים של התערובת B ומערבבים.
יוצקים פנימה את התערובת A ומתחילים ללוש בעזרת וו לישה, יוצקים בהדרגה את המים.
לשים במהירות בינונית 10 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ודביק מעט.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.
מרדדים(או משטחים בידיים) את הבצק לעובי של 5-8 מ"מ וקורצים ממנו את הדונאטס (עם חותכן מיוחד או עם כוס ופקק)
גוזר ריבועים מנייר אפיה ומעבירים על כל אחד דונאט אחד.
מתפיחים (רצוי במקום חמים) עד שהדונאטס תופחים פי 1.5-2 כ-30 עד 50 דקות.
במחבת עמוקה ורחבה מחממים שמן לטיגון עמוק עד שהשמן חם מואד.
מעבירים בזהירות את הדונטס אל השמן (הופכים את הדונטס כך שהצד העליון יגיע לתוך השמן) 3-4 יחידות בכל פעם כך שלא יגעו אחד בשני במהלך הטיגון.
מטגנים קצרות 30-40 שניות עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
מעבירים לצלחת הגשה ומצפים בגנאש,ריבת חלב, רויאל אייסינג לפי הטעם, מגישים מיד!

 

הערות ומסכנות לאחר המעשה:
תראו! זה אולי נקרא כמו בלבול מוח רציני כל הרכיבים אבל המרקם של הבצק יוצא כאן פשוט מדהים ושווה את ההשקעה!
הבצק יצא לי די דביק לכן נאלצתי לקמח בנדיבות, גם חלק מריבועי הנייר קימחתי ובחלק שלא הדונאטס נדבקו מעט וזה הרס את הצורה בטיגון.
הכנתי כ-20 יחידות בקוטר 7 ס"מ, את חלקם השארתי בתור סופגניות וזה לא היה הכי מתאים כי בטיגון נוצר כיס אוויר קצת מעצבן.
מיתרת הבצק הכנתי 7 לחמניות רכות וענוגות שנמסות בפה, אותן אפיתי במנג`טים חד פעמיים(החומים מנייר). אם אצליח להשתלט על נוזליות הבצק אכין בפעם הבאה עוגת שמרים ענוגה במרקמה.
מכיוון שבדונאטס אין צורך לדאוג שהאמצע "יתבשל" היטב מחממים את השמן לחום גבוה ממה שמקובל בטיגון הסופגניות המסורתיות
אני אישית אוהבת את הבצקים המטוגנים בצורתם הטבעית וללא תוספות, אך עבור ג`וניור השקעתי בקצת גנאש וסוכריות צבעוניות:-)
הפעם לצערי לא יצא לי להשקיע בצילומים. זה לא עושה חסד לתוצרת אבל בינתיים זה עדיף מכלום.

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שיהיה לכולם המשך חג שמח ומהנה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת