00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 9

השבוע החלטתי להכין ארוחה לשבת שתוגש כמנה אחת לכל סועד ומשלבת את כל "האלמנטים" הדרושים לארוחה מוצלחת 

אז מה יהיה לנו השבוע :

  • דג דניס אפוי עם רוטב לימון ניחוח של שום ותימין מעוטר בשקדים מוזהבים.
  • תפו"א מעושנים אפויים על מצע מלח גס ומגע מלטף של שמן זית .
  • בייבי שומר מוקפץ ברוטב תפוזים
  • סלט עלים ברוטב פסיפלורה 
  • קרם מלבי בניחוח מיי ורדים ומבחר תוספות 

המתכונים עבור 6 סועדים 

דניס אפוי ברוטב לימון 

החומרים 

6 יח` דג דניס (למנה זו נשתמש בדגים שלמים ולא מפולטים) כ 550 גר` לפחות 

6 שיניי שום פרוסים דק 

כוס מיץ לימון (סחוט טרי)

250 גר` חמאה 

תימין (עדיף לימוני)

מלח פלפל

200 גר` שקדים מולבנים פרוסים 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה את הדג ונשטוף היטב במים קרים  (או שנבקש ממוכר הדגים) נחרוץ כ 2/3 חריצים באלכסון לרוחב הדג ונניח בתבנית מדופנת בנייר אפייה מרוחה קלות בשמן זית.

במחבת נמיס חצי מכמות החמאה ונוסיף את הלימון,מלח,פלפל,ותימין נרתיח קלות ונוסיף תוך כדי עירבוב את שאר החמאה בהדרגה (חתוכה לקוביות).

את השום נפרוס לפרוסות דקות ונמלא בחריצים שבדג,נמרח בעזרת מברשת את הדגים (תוך הקפדה על מריחה בכל חלקיי הדג) ונעטוף בנייר כסף 

נאפה בתנור שחומם מראש 200 מעלות לחצי שעה לערך.לסיום נוריד את נייר הכסף נבזוק מעט מהרוטב ונאפה לעוד 10 דק` בתוכנית גריל.

במקביל נחמם מחבת עם כף שמן זית ונקפיץ את השקדים עד קבלת צבע מוזהב.

ונעבור להגשה 

נעביר את הדג לצלחת הגשה בעזרת כף נשים מהרוטב (שנותר במחבת) נעטר בשקדים מוזהבים ובתיאבון .

תפו"א "מעושנים"

למתכון הבא נשתמש בתפו"א (קליפה אדומה)

החומרים

6 תפו"א בגודל בינוני 

"זר" רוזמרין 

6 שיניי שום

1/2 ק"ג מלח גס 

מלח,פלפל

"אבק" אגוז מוסקט

6 כפות שמן זית 

עירית קצוצה 

אופן ההכנה 

את תפו"א נעטוף בנייר כסף בתוספת קמצוץ עליי רוזמרין שן שום ונניח על תבנית מדופנת במלח גס וכוס מים.

 את ענפי הרוזמרין נניח בכלי חסין אש בעזרת ברנר "נשרוף" קלות את ונטפטף מעט מים לסיום (בעצם ניצור עשן)

נעביר לתבנית האפייה לצד התפו"א נעטוף בנייר כסף,נאפה בתנור בחום 180מעלות לאחר כחצי שעה נפזר מעט מים בתבנית ליצירת אדים עד ריכוך.

במקביל נכין את הרוטב לתפו"א.

בקערה נערבב שמן זית עם מוסקט ועירית קצוצה .נחמם מחבת פסים עם כף שמן זית לאחר שהתפו"א מוכן נחצה לשניים ונצרוב במחבת

לקבלת "אפקט" פסים ,לקראת ההגשה נזלף מעט משמן הזית המתובל נפזר מעט מלח גס (מתבנית האפייה) מעט פלפל גרוס ובתיאבון .

"בייבי" שומר ברוטב תפוזים 

למתכון זה נבחר את השומר הקטן ביותר(ישנו זן כזה במידה ולא נחצה את השומר לרבעים).

החומרים 

6 יח` בייבי שומר/2 שומרים גדולים חתוכים לרבעים

2 כפות שמן זית

מלח,פלפל

כוס מיץ תפוזים (130 סמ"ק)

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה 

ראשית נעשה לשומר בלונשייר (בישול מוקדם במים רותחים) למס` דקות לרמת אל דנטה ונסנן.

נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ונצרוב את השומר מכל צדדיו עד קבלת צבע מוזהב,נתבל במלח פלפל ונוסיף את מיץ התפוזים ונבשל כ 10 דק` 

לקראת סיום נפזר פטרוזליה קצוצה .

סלט עלים ברוטב פסיפלורה 

למתכון הנוכחי נשתמש במיקס עלים (שטופים ונקיים).

החומרים 

חבילת עליי בייבי שטופים 

1/2 כוס רכז פסיפלורה (טרי/משומר/קפוא)

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית 

1 כף חומץ בלסמי

מלח גס,פלפל

150 גר` אגוזי לוז מסוכרים 

אופן ההכנה 

את העלים נניח בקערה הגשה.בקערה נפרדת נערבב את חומרי התיבול וניצוק על הסלט,נערבב בעדינות בעזרת הידיים ונפזר מעל אגוזי לוז מסוכרים.

קרם מלבי 

למרות שהקינוח הינו האחרון בארוחה איתו נתחיל ראשון (יש לקרר טרם ההגשה)

החומרים 

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 כוס קרם קוקוס

1 כוס מים קרים 

1/2 כוס קונפלור

3/4 כוס סוכר

1 כף מיי ורדים 

לסירופ ולתוספות 

 6 כפות מיץ רימונים 

1/2 כוס גרעיני רימון

2 כפות קוקוס טחון

פיסטוק/מחית פיסטוק

בוטנים מלוחים

אופן ההכנה 

בסיר עמוק נרתיח את החלב השמנת קרם הקוקוס והסוכר. בקערה נערבב את הקונפלור עם מים קרים ומיי הורדים.

לאחר שהתערובת רתחה נוסיף תוך כדיי עירבוב את בליל הקונפלור ונבשל למס` דק על אש נמוכה.

נוריד מהאש וניצוק לכלי הגשה (אני ממליץ ספלים אישים כגון ספליי אספרסו,צייסרים) נצנן ונקרר במקרר.

לקראת ההגשה נעטר במיץ רימונים ונגיש לצד מבחר תוספות כגון :

בוטנים מלוחים

פיסטוקים

שבבי קוקוס

נגיעות של מחית פיסטוק

פרחי ורד מיובשים

שילוב המליחות/חמיצות לצד המתיקות נותן "באלנס" נהדר למנה .

בתיאבון 

בתיאבון 

רשימת קניות

6 יח` דג דניס

תפו"א (זן האדום)

עליי ביבי שטופים

תפוזים טרים

חמאה

שמנת מתוקה

חלב

קרם קוקוס

בוטנים,אגוזי לוז

מיץ רימונים

פסיפלורה

שומר

פטרוזליה

תימין

נוסף

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

אגוז מוסקט

קונפלור

דבש

חומץ בלסמי 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת