00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

כדורי גבינה מצופים

 את כדורי הגבינה הצבעוניים האלו הכנתי במסגרת קייטרינג חלבי קטן שהכנתי למסיבת יום הולדת של חברה. מה אני אגיד לכם הם כל כך קלים להכנה שהטעם הנהדר שלהם והצבעוניות היפה שהם מוסיפים לכל שולחן שווה כל רגע המתנה לדילול הנוזלים (כי זה החלק הארוך בהכנה). אז אם בא לכם להכין אותם קחו בחשבון שיש להכין אותם יום מראש. 

לצערי בין כל ההכנות לא ממש הספקתי לצלם אותם באופן יותר מעמיק, אבל דווקא כן הספקתי לטעום אותם ;), ואהבתי מאוד! מה גם שהפירגונים מהאורחים הצביעו על הנאה מרובה.

המצרכים:

  • 1 קג` גבינה לבנה 9%

  • 2 גביעי שמנת חמוצה 15%

  • 1 שן שום כתושה

  • מעט מלח

  • מעט צ`ילי גרוס

 

לציפוי

  • פפריקה מעושנת
  • זעטר 

  • שומשום לבן ושומשום שחור מעורבבים

 

ההכנה:

  1. ערבבו את כל המרכיבים יחד ותבלו במעט מלח וצ`ילי גרוס. (תטעמו מעט לודא טעמים ושפרו במידת הצורך)

  2. הכניסו את תערובת הגבינה אל שקית בד ותלו את השקית מעל הכיור ל- 12 שעות לניגור הנוזלים.

3. לאחר ניגור הנוזלים, הוציאו את הגבינה אל קערה והכינו בעזרת ידיים רטובות מעט, כדורים קטנים בערך בגודלם של כדורי הפינג-פונג. 

4. הכינו לכם את הציפויים בשלוש קעריות קטנות באחת הכינו מעט פפריקה מעושנת בשמן, בשניה שימו זעטר מעורבב עם מעט שומשום, ובשלישית ערבבו מעט שומשום רגיל ושומשום שחור.

5. גלגלו 1/3 מכדורי הגבינה בפפריקה, 1/3 בזעטר ו1/3 בשומשום הצבעוני. סדרו יפה בצלחת והכניסו למקרר עד להגשה.


 

טיפים, הערות והארות:

*למי שאין שקית להכנת גבינות ולאבנה (כמו בתמונה) יכול להכניס את הגבינה אל תוך בד כותנה או חיתול (נקי כן?!) לקשור בשרוך ולתלות מעל הכיור או מעל קערה עמוקה.

**ניתן לצפות את כדורי הגבינה בכל ציפוי אחר שאתם אוהבים דוגמאות נוספות הן: עשבי תיבול קצוצים, תערובת אגוזים קלויים וקצוצים וכד`...

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת