2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה....

29/05/2019

עוד מתכון ישן נושן מבית ,עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה ,כילדה מאוד אהבתי שמנת חמוצה ,את

המרקם החלק הקטיפתי שמחליק בפה ,זכור לי פעם שהייתי חולה ואימי היתה צריכה ללכת לעבודה ואז היא

שאלה אותי מה הייתי רוצה שהיא תקנה לי כשהוא תחזור מהעבודה ?הכוונה היתה לאיזה חטיף כמובן ,ואני

בקשתי ממנה שמנת שתקנה לי שמנת .,כול כך אהבתי ועדיין אוהבת שמנת ,וכאן בעוגה הציפוי שמנת מוסיף-

המון טעם ויופי לעוגה.

מצרכים:

750 ג`ר  גבינה במרקם קרם שמנת 5%

1 שמנת חמוצה

6 ביצים

1 כוס סוכר

מעט תמצית וניל

3 כפות קורנפלור

3 כפות קמח

לציפוי :

2 שמנת חמוצה

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים ,בקערה לערבב חלמונים עם גבינה,שמנת חמוצה,קורנפלור,קמח ,

וניל,לערבב לקרם אחיד.

בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב,

לאחד את שתי התערובות לקרם חלק ,לצקת לתבנית עגולה קוטר 24

אופים בחום גבוה 200  מעלות 10 דקות ראשונות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב בחלק העליון

,מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין מסביב לשחרר את הדפנות,

להוריד טמפרטורה ל160 מעלות להחזיר את העוגה לתנור לאפות עוד 40 דקות עד שהעוגה יציבה .

לערבב בקערה קטנה 2 שמנת חמוצה +3 כפות סוכר למרוח על העוגה להכניס לתנור ל 10דקות נוספות.

להציא את העוגה מהתנור ולקרר ,לשמור במקרר בכלי סגור ,הטעם משתבח למחרת .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת