00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

מתכון מצולם: רביולי בטטה

16/12/2012

כולם מכינים לביבות וסופגניות ורק אני לוקחת את חג הקמח והשמן לחג איטליה :-)

מכינה רביולי בטטה מקמח מלא אורגני (נוב), בטטה גדולה, שמן זית ביצים ומלח.

מתכון:

500 גרם קמח מלא מנופה (מעבירים דרך מסננת)

5-6 ביצים (לפי הצורך, הפים ממליצה על 5 בלבד בכדי להשאיר לבטטה הזדמנות)

כף שמן זית איכותי

כפית שטוחה מלח

בטטה גדולה מאודה, מעוכה במזלג לפירה.

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה יוצרים גומה במרכז הקמח

טורפים בקערית בצד את הביצים, כף השמן וכפית המלח עד שזה אחיד

ומוזגים למרכז גומת הקמח

ולאט לאט מערבבים עם קצות האצבעות ליצירת פירורים.

 

עכשיו מוסיפים את מחית הבטטה וממשיכים ללוש.

מעבירים למשטח מקומח ולשים בשתי ידיים ובעוצמה מלאה (יופי של ספורט)

עד שהבצק מקבל צורה של בצק והוא רך ונעים  למגע

 (הבצק הנח סירב להצטלם, ואגב הכי טוב לתת לו לנוח שעה או שעתיים). אז צילמתי את הנח-מדה הזו.

ובזמן הזה אפשר להכין מילוי לרביולי:

אנחנו אוהבים מילוי תפו"א: פירה מעורבב עם פרמזן

או מילוי גבינות: גבינה מלוחה, קוטג`, פרמזן

ולמעשה כל מילוי שאינו רטוב מדי.

במכונת פסטה מרדדים רצועות דקות יותר ויותר. לרביולי אידיאלי עובי 5-7. כמה שיותר דק- יותר רביולים ויותר כיף ללעוס אותם.

את הבצק לקראת העבודה אני מגלגלת לנקניק כזה ופורסת כמו לחם- כל פרוסה כזו מוכנה לעבודה עם מכונת הפסטה. את המנוחה של הבצק הוא מקבל בכלי סגור.

על משטח מקומח נניח את רצועת הבצק הדקה ביותר (שלא נקרעת, אם נקרעת אז מקפלים ומתחילים שוב ומגיעים לעובי פחות דק כדי שלא יקרע)

ועליה אני מניחה כחצי כפית מהמילוי ברווחים

מעל עוד עלה פסטה מרודד. בעזרת קצות האצבעות ובשיא העדינות, אני מוציאה את האויר ומדביקה בטיפוף את הבצק העליון ותחתון.

ואז חותכת בסכין את הריבועים, אפשר עם מזלג למעוך בשוליים להידוק וצורה - ולהעביר למגש עם נייר אפיה ליבוש נוסף.

התחלתי את העבודה על הרביולי בבוקר, סיימתי- בערב. ככה זה 500 גרם קמח. יום עבודה (ועוד כל מיני דברים תוך כדי כמובן) וחמישים יחידות רביולי לארוחת ערב חגיגית הערב. ופוסט.

אופן הבישול: מרתיחים ליטר מים עם כפית מלח, מוסיפים את הרביולים (ששוקעים) ומחכים עד שיצופו. כשהם צפים מעניקים להם עוד דקה שתיים של חסד ושולים אותם החוצה. כדאי לא לעשות את הכל ביחד אלא בנאגלות.

את הרוטב החם מוזגים ישר מעל הרביולי החם, מעטרים בפרמז`ן ואוכלים עם סלט רענן בצד.

חג חנוכה שמח

יום אם שמח לאימהות החיפאיות (נר שלישי של חנוכה)

ובתיאבון

עינבל

נ.ב. לבקשת הקוראים, רכיבי הרוטב שבתמונה:

מטגנים בצל
מוסיפים גזר מגורר
מוסיפים רסק עגבניות (ביתי או מקופסא ומהול במים)
פפריקה, מלח, שום
ומבשלים קצת. זהו.
אפשר לגוון:
פלפלים בקוביות (לא חריפים)
עלי זעתר
קוביות בטטה
בעצם מה שרוצים. זה תמיד טעים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת