66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פיתות עם בצל

פיתות עם בצל

בצל אתם אוהבים? אני כן ;) ולכן החלטתי להכין פיתות בצל הן טעימות הן נפתחות ואפשר למלא בתוכן מלא מלא דברים טעימים. אז מי שאוהב בצל להפשיל שרוולים ולעבודה.....(באותה דרך אפשר להכין פיתות ללא בצל).

 

 

 

 

 

 

 

הבצל מושרה במים חמים                                                             לישת הבצק + הוספת הבצל

 

 

 

 

 

 

 

הבצק אחרי תפיחה                                                                       יצירת כדורים וטבילה בשומשום

 

 

 

 

 

 

 

רידוד הכדורים                                                                             הפיתה בסיר שניה לפני ...

מה צריך:

1 ק"ג קמח

1כף מלח

1 כף סוכר

כף וחצי שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים

30 גרם בצל יבש מושרה 20 דקות במים חמים

אופן ההכנה:

שימו בקערת המיקסר עם וו הלישה 

את הקמח הסוכר והמלח. ערבבו כמה שניות 

הוסיפו את השמרים והמים ולושו בצק .

סחטו היטב את הבצל והוסיפו לבצק .המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים. (יש להוסיף מים אם חסר לקבלת בצק רך .

להשאיר את וו הלישה בבצק ולכסות להתפחה של 20 דקות.

אחרי עשרים דקות ללוש שוב דקה שתיים להוציא את וו הלישה לכסות את הבצק להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לקרוץ כדורים במשקל של בערך 100 גרם. לכדרר בכף היד ולטבול בשומשום את הצד העליון של הכדור.

אני עושה זאת במקום לרדד על קמח וכדי שהקמח לא ישרף בסיר. וגם לשומשום הקלוי יש טעם מיוחד

לכסות את הכדוים ולתת להם לתפוח כ10 דקות.

לרדד את הכדורים . ולהניח שוב להתפחה.

להדליק את הגז על להבה נמוכה. לכסות את הסיר עם המכסה החשמלי (שהוא כמובן בתון החשמל. 

לחמם את הסיר בערך כ4 דקות.

להנמיך את הלהבה 

להרים את מכסה הסיר ביד אחת ביד השניה להכניס את הפיתה.

סיפרו דקה  ו4 שניות 

ויש לכם פיתה מוכנה.                     

 

 

 

 

זהו רוצו מלאו בדברים טעימים

שיהיה לכם בתאבון

שלכם מכל ה טובה

אנחנו בחנוכה לא???

שיהיה לכולנו חג אורים שמח ודרככם תמיד תהיה  מלאה אור וניסים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת