33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מרק שוקולד מריר מתובל

11/12/2012
מרק שוקולד מריר מתובל

כשפורסמה תחרות בגליתא בחנוכה של מתכוני שוקולד, תאי החביבה פנתה אלי שניצור מתכון שיתאים לתחרות ולמגבלות שלה..אין בביתה מיקסר ואין תנור אפיה. חשבנו ללכת על הרביולי או פסטה שוקולד. מאחר והמתכון היה צריך להיות כולו עשוי ע"י תאי בת ה-14, והזמן קצר  הצעתי לה לנסות להכין מרק שוקולד עם תיבול מיוחד. גילוי נאות מעולם קודם לא הכנתי מרק שוקולד והרעיון הבסיסי שלי התוספות והתיבול הכל נסיונות שונים של תאי. 
תאי ניסתה רעיונות שונים כשמדי פעם מדווחת בטלפון ואנחנו חושבות על תקונים ושדרוגים. ממרק שוקולד לבן עברנו להכנת מרק שוקולד מריר.מתובל ועם שקדי מרק מ....שוקולד לבן. 


והרי לכם המתכון שזכה במקום רביעי בתחרות . 

 1/2 ליטר חלב 
½ כוס (50גרם) סוכר 
1 מקל וניל חצוי 
2 תרמילי הל 
1 מסמרי ציפורן 
2 גרגרי פלפל אנגלי 
1 כוכבי אניס 
1 מקל קינמון 
קמצוץ צ`לי גרוס 

להרתיח ביחד תוך ערבוב שהסוכר ימס. לבשל על אש קטנה רבע שעה .
לכבות את האש ולקרר. אחרי הקירור מחממים שוב עד רתיחה . 
שמים בקערה
200 גר שוקולד למריר 70% שבור 
  ומסננים את המרק הרותח 
לתוך קערה השוקולד בוחשים עד המסת השוקולד. 
 משרים כוס חמצויות וצימוקים
בליקר כלשהו למשך חצי שעה
. מסננים ומוספים למרק.
מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר.

מגשים
עם שקדי מרק משוקולד לבן קצוץ 
ותותים ובנננות  מצופים בשוקולד

תאי החרוצה בחרה להגיש את המרק בתוך קערת שוקולד 
את קערת השוקולד הכינה על בלון מנופח
המיסה שוקולד מריר עם מעט שמן .
מרחה תבלה את הבלון בשוקלד
והניחה על מגש מרופד בניילון נצמד את הבלון המצופv.
כשהתקשה והתייצב השוקולד
פוצצה את הבלון .


תאי והחברים לתחרות מול השופטים

שאפו גדול  לתאי
המתכון הוא שלה והביצוע שלה בלבד

עוד מתכון שתאי מכינה בחנוכה שנה שעבר בהדרכתי
סופגניות גבינה אפויות


תהנו חברים
                                           חג שמח                                            


*התמונות צלומו ע"י הילה אקסלרוד
הוראות להכנת קערת שוקולד 
http://www.cakes-r-us.com/article264.html

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת