00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כן, לא, למה לא?

על אפרסמון ורימון..

                       

 

למי שכבר מכיר את הבלוג שלי יודע שלכאן לא נכנסים כדי לקבל מתכונים. את זה אפשר למצוא בלי סוף ברחבי האינטרנט והבלוגיה שעשירה בבשלניות בחסד עליון. למרות זאת אני מתכוונת הפעם להפתיע אותכם. ולא, לא מדובר במתכון אישי שלי לאיזה תבשיל גורמה מיוחד. בסך הכל מתכון קטן לסלט, שגם אותו הבאתי רק ליתר בטחון במידה ולא הצלחתם למצוא באף מקום, שילוב נפלא של אפרסמון ורימון. כמובן ש"בדרך" תצטרכו לסבול קצת מהגיגיי..

נכון שחנוכה מתקרב והרבה מכם עסוקים בלתכנן מה לטגן. וברור לכולנו (במיוחד לי..) שלא נפסיק לבלוס בצקים. דווקא בגלל זה אני מרגישה צורך גם במשהו אחר. בלי קשר, בזמן האחרון יש לי קרייב היסטרי לאפרסמון ורימון. רק ש"הזמן האחרון" הזה נמשך כבר מראש השנה. השילוב טעמים ביניהם כל כך מתמזג לי יפה בפה, שממש היה לי חבל לא לשתף גם אותכם כדי שגם אתם תהנו..

                                                                                     

אם במקרה הייתי נשאלת בימים אלה מה אני בוחרת לקחת איתי לאי בודד, אולי אפתיע אותכם (וגם קצת את עצמי..) שלא הייתי רצה לארוז שוקולד. הייתי דואגת לאספקה רצינית של דווקא אפרסמון ורימון. העונה שלהם שכאילו נחשבת לקצרה, גורמת לי לרצות לנצל כל רגע של הנאה. למרות שזה בכלל לא נחשב לקצר, בהשוואה למישמישים למשל. שאני כמעט ולא מספיקה להנות מהם מרוב שהם נעלמים מהר מאוד מהמדפים בשווקים. 

אני יודעת שמלאכת קילוף הרימון מתישה ומלכלכת וזו אחת הסיבות שאנשים לא מתלהבים מלאכול אותו. אבל תתפלאו, דווקא אותי זה בכלל לא מרתיע. להיפך, למרות שאני לא ממש מתלהבת לבלות הרבה זמן במטבח, בשביל הרימון אני מוכנה לעשות המון. אני חובשת את כפפות הלטקס כמו אחת שהולכת לנתח..נשענת על ארון המטבח ומתחילה להפריד את הגרעינים מהקליפה. משתדלת לא ללכלך את הבגדים ואת סביבת העבודה ולמרות זאת השיש נראה אחר כך כמו שדה קרב. אבל יחד עם זאת אני לא מוותרת על המאמץ כי מבחינתי כל גרגר שווה זהב..

                                 

עם הזמן שמתי לב שהפרדת הגרעינים מהקליפה העקשנית של הרימון, מציפה אותי בזכרונות ילדות נעימים ואני מתחילה לחלום בהקיץ.

לא רחוק מהבית שבו גרתי בילדותי צמח לו עץ רימון. אחר הצהריים היו תמיד החבר`ה בשכונה יוצאים לקטוף רימונים בעונה. הבנים היו אלה שכמובן טיפסו על העץ ואליהם גם הצטרפה תמיד הבת-בן שהיתה בחבורה. אנחנו הבנות העדינות היינו יושבות בצד ומחכות לאספקה שתרד מהעץ. לאחר שמלאכת הקטיף הייתה מסתיימת היינו יושבים כולנו ביחד מתחת לעץ הרימון ומתחילים להפריד את הגרעינים. שם מתחת לעץ התחילו להירקם הקשרים הראשונים עם הבנים. אני לא בדיוק זוכרת אם זה היה טעמה של הנשיקה הראשונה או טעמו של הרימון, אבל מה שבטוח זה השאיר לי טעם מתוק בפה לעוד שנים רבות..מה גם, שמאז נשרו עוד הרבה רימונים מהעץ..indecision

אז עוד רגע לפני המתכון כמה מילים על הפירות הנהדרים האלו:
הרימון- מעבר למראה היפה והכתר שלו, הוא נחשב לא רק ביהדות לסמל לברכה, שפע, יופי וחכמה, גם בתרבויות אחרות פרי הרימון נחשב כמביא ברכה: הבבלים הקדמונים האמינו כי לעיסת גרגרי רימון לפני יציאה לקרב הופכת אדם לבלתי-מנוצח. במצרים העתיקה סימל הרימון כוח, ואמונה טפלה שאמרה שמי שמחזיק בארנקו שלושה גרגרי רימון, לעולם לא יחסר לו כסף. אז הנה..אל תגידו שלא נתתי לכם עצה מעשית כלכלית..
ערכים תזונתיים שלו: מכיל ויטמינים ומינרלים חשובים כמו: A, Bו- C, ברזל, סידן, שומן ופחמימות. בנוסף לכך ידוע הרימון כיעיל בהרחקת תולעים מהגוף, בהקלת מצבים של דלקת מפרקים, גודש בכבד, דלקות עיניים, בעיות של מחזור חודשי לא סדיר, דלקות חניכיים, בעיית קשקשים ותופעות של שומן יתר.
האפרסמון – מעבר להיותו ממשפחת הכתומים הידועה כשומרת על הבריאות בגלל הרכב הבטא קרוטן ושאר נוגדי החימצון, ידעתם שהוא נחשב לצמח ריחני ומקליפותיו מופק בושם ריחני?..אני לא!..
ערכיו התזונתיים: מסתבר שהוא אחד הפירות הבריאים מאוד. הוא בעל ויטמין A, נוגדי חימצון, בטה קרוטן, ליקופן וסיבים תזונתיים. הוא מפחית את הסיכון למחלות לב וסרטן, שומר על העיניים, משפר את בריאות העור, ותוצאות מחקר רפואי אחרון שנעשה, הוכיח כי הוא מסייע לטרשת עורקים.
אז תגידו אתם..זה לא סיבה מספיק טובה להכין סלט איתו?

ועכשיו..למי שטרח והגיע עד לכאן, בטוח שמגיע לו המתכון. רק שתדעו שיש את המתכון המקורי ויש את הוורסיה שלי..

מרכיבים:

 1 שקית לקט עלים ירוקים

 1 כוס עלי תרד בייבי

 1 כוס גרגירי רימונים

1   אפרסמון בשל חתוך לקוביות

 1 כוס שקדים/בוטנים/אגוזים קלויים

לרוטב הויניגרט:

 1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ תפוחים או חומץ אחר

  1 כף חרדל דיז`ון

 1 כף דבש

מלח ופלפל

  • אפשרי גבינת פרמזן מגורדת לקישוט
 

אופן ההכנה:

 
 לערבב את כל החומרים לסלט. לערבב את כל החומרים לרוטב. לצקת אותו על הסלט ולאכול בהנאה.
 ועכשיו לוורסיה שלי:  לקלף רימון ואפרסמון ולאכול בתיאבון;)
 
הרבה בריאות שיהיה לכולנו

 

                                      

 

המתכון מאתר רוטב:

http://www.rotev.co.il/last_video.aspx?recipe_id=1155&recipe_title

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Avivamar אלא אם צויין אחרת