55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חמין מקרוני

 

מרק ? חמין ? קדרה ? 

אין ספק שהסופ"ש הסוער הקרב מביא עמו את ניחוחות כל המאכלים המחממים, מי תכין מרק סמיך ומהביל, מי תבשיל קדרה ומי חמין על כל סוגיו, עדותיו ומיניו.

הפעם בחרתי בחמין מקרוני, שהוא קל להכנה ואין צורך בהשריית קטניות מראש. 

(כמובן, מי שחשקה נפשו בחמין רגיל להלן הקישור לחמין שלי: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1855307

המצרכים:

1 חב` של מקרונים מהסוג העבה (מס` 7 או 6)

8 שוקיים או 4 כרעיים (כמובן כמס` הסועדים)

3 תפא"ד

ביצים קשות כמספר הסועדים

1 כפית כורכום

פלפל שחור גרוס

מלח

שמן

אופן ההכנה:

1. שוטפים את חלקי העוף ומייבשים בנייר מטבח סופג. מחממים שמן בסיר או מחבת ומטגנים את חלקי העוף מכל צידיו. מתבלים במלח ובפלפל. 

2. מבשלים אם הפסטה בהמון מים רותחים מומלחים עד לדרגת אל דנטה (5-8 דק`). שוטפים ומסננים היטב. מערבבים את הפסטה עם הכורכום.

3. מחממים בסיר (ללא ידיות פלסטיק) שמן, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1 סמ`, מסדרים אותם על כל משטח הסיר, מתבלים במלח  ופלפל ומטגנים אותם משני הצדדים. 

4. מסדרים חצי מכמות הפסטה מעל התפאד, מעל את חלקי העוף ומעל לכל את החצי השני של הפסטה. מהדקים.  ניתן להוסיף ביצים קשות (לא קלופות) שטופות מעל לפסטה. מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים, מכסים בנייר כסף ומכסה היר ומכניסים לתנור למשך הלילה בחום של 100 - 120 מעלות. 

5.  הופכים את תכולת הסיר בצלחת הגשה רחבה ומגישים. 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת