55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סינייה - מאפה בשר טחון ובורגול - אהרוני

 

הסינייה נחשבת לאחת מהקלאסיקות של המטבח הערבי. ניתן להכין את הסיניייה עם רוטב עגבניות ועם

רוטב טחינה. אני בחרתי בעגבניות.

המתכון המקורי של ישראל אהרוני הוכן במקור עם שכבת טחינה מעל לבשר. כדי להתאים את המנה

לטעמם של ילדיי, לא השתמשתי בטחינה ובמקום השתמשתי בפרוסות עגבניות וחצילים. 

מרכיבים

לתחתית הבורגול

1 כוס בורגול

4 כפות שמן זית

3 כפות קמח

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

לשכבת הבשר

3/4 קילו בשר בקר טחון

¼ כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים

¾ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כפית פלפל אנגלי טחון

½ כפית קינמון

מלח, פלפל שחור טחון טרי

½ כוס צנוברים (אופציה)

2 עגבניות פרוסות

1 חציל

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול בקערה גדולה ובה מים למשך כעשרים דקות, מסננים וסוחטים מעט. מוסיפים את

 

    השמן, הקמח, המלח והפלפל ולשים למעין בצק נוח לעבודה.

 

    פורסים את החצילים מניחים אותם ברשת ומפזרים עליהם מלח גס, משאירים אותם ברשת כשעה. לאחר

 

    מכן מנערים אותם משאריות המלח והנוזלים.

 
2. מורחים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה בשמן זית ומניחים את פרוסות החציל, משמנים את הפרוסות גם

 

    בצד העליון וממליחים. צולים בתנור, במהלך הצליה הופכים את פרוסות החצילים. תהליך זה חוסך את

 

    טיגון החצילים והמון קלוריות מיותרות. 

 

3. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 מ"מ או תבנית פיירקס מלבנית בבצק

 

    הבורגול ומהדקים.  

 

 

4. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, עד לשקיפות. מוסיפים את השום ועלי הזעתר.

 

   מסירים מהגז. 

5. מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל, מוסיפים את יתר התבלינים, הצנוברים והפטרוזיליה. (לציין

 

    כי במתכון המקורי הבשר טוגן יחד עם הבצל) 

 

6. מסדרים את המילוי מעל לשכבת הבורגול, מהדקים,

 

 

מסדרים את פרוסות החציל מעל ואת פרוסות העגבניה ומכניסים לתנור המחומם. אופים כ - 30 דקות. 

 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת