00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בארכה- חלבה עם כבוד

 

זה לא משנה באיזה גיל אני אהיה. "הרפלקס המותנה" שלי לחלבה יהיה מבט עיניו של סבא מושון עליו השלום בעודי ילדה קטנה המגישה לו מידי ערב לחדרו את ארוחת הערב: טוסטים עם גבינה. פרוסות אדומות של עגבניה, מלפפון ירוק וחלבה.

"תני לי עוד פיסת חלבה" (במלרע ולא במלעל) היה אומר לי סבא בספרדית... ואני הייתי מאושרת. באתי עם כל הקופסא של החלבה וישבתי לידו עד שסיים את ארוחת הערב ויכולתי לקחת את המגש בחזרה למטבח.

את שתינו אהב סבא באותה המידה אותי ואת החלבה. ואני יודעת שאותה הוא אהב מאוד... (אמא מזכירה את הסיפור בכל הזדמנות שמדברים על סבא).

 

 

... זה מדהים כי ברגע כשהגעתי השבוע  למסעדת אונו  לאירוע בארכה "חלבה בקטנה"   שבה ועלתה לנגד עיני תמונתו של סבא.

אירוע הפינוק הזה הפגיש אותנו עם בארכה חלבה עם כבוד.

 

 

אותה חלבה המבוססת על הטחינה הגולמית האיכותית של בארכה. טחינה העשויה מגרעיני שומשום שלמים, בזכותם היא שומרת על הערך התזונתי הגבוה כי היא מיוצרת בהתערבות מינימלית . ערכיה התזונתיים הגבוהים מעידים על חומרי גלם שגודלו באדמה עשירת מגנזיום. כך שחלבה מעצם היותה מזון בריא, מורכבת ברובה מממרח שומשום, עשירה בחלבון, ברזל וסידן יכולה לשמש כחלופה בריאה למכורים שוקולד. 

 

 

עד שנת 2006 כשמותג  בארכה יצא אל השוק,  צברו בני משפחת באשיר   נסיון עשיר מאז הוקם המייזם המשותף של רושדי תעשיות מזון  בשנת 1984 של קבוצת יזמים ערבים וחברת תלמה.

ההסטוריה המפוארת של המפעל המשפחתי מתבססת על היתרון היחסי לפיו כל מוצרי בארכה מיוצרים מחומרי גלם מעולים, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, ללא צבעי מאכל ללא כולסטרול וללא גלוטן. בנוסף ליתרון האיכותי ותיקני ה- I.S.O ,HACCP ,G.M.Pהנהוגים במפעל.

 

בהשקה החגיגית של מותג המזון " חלבה בקטנה" פגשתי לראשונה את  חטיפי החלבה במגוון טעמים נפלאים ורק 99 קלוריות בלבד לחטיף!  ((SNACK BAR).

ומסתבר שלא רק בחלבה של בארכה היא חלבה עם כבוד. כי גם האירוח שלו זכינו במסעדה היה ארוח עם כבוד.

קבלת הפנים המחבקת. סעודת המלכים. המפגש עם איברהים בשיר  מנכ"ל רושדי תעשיות מזון. 

והרצאתה המקצועית והמעניינת  של הגב` פיליס גלזר  השפית הצימחונית ששתפה אותנו בסגולות הזרעונים

כחלק מתפריט יומי מאוזן ובריא.  תודה לך פיליס. 


ולמה חלבה בקטנה? בטח תשאלו.

כי ברור (כמעט) לכולנו שכאשר אנחנו "יושבים" על קופסאת חלבה עם כפית וכוס תה. אנחנו "מתפתים" כל העת ליישר, לאסוף את הפירורים שבאריזה, לקחת עוד ביס קטן, ללגום עוד תה (ללא סוכר) עד שאנו "מופתעים"  בסופו של דבר.. ש"פינקנו" את גופנו במאות קלוריות מתוקות שמקבילות לארוחת ערב שלמה... 

ולכן... "חלבה בקטנה", בחטיף מדוד של 99 קלוריות בלבד. משמשת מלבד הטעם הנהדר שלה,  אלטרנטיבה נהדרת לחטיף בריאות אמיתי בשל  יתרונותיו התזונתיים של השומשום, ממנו מופקת החלבה. 

 

ומה בקולקציה שאלתם?

לא אל תמהרו להסיק שיש כאן קולקציית חורף - אביב של בגדים אופנתיים... כי סדרת בארכה `חלבה בקטנה`, היא

קולקציית חטיפי חלבה במגוון של 3 טעמים נפלאים:

 

חלבה בקטנה וניל

 

 

חלבה בקטנה עם פיסטוקים 

 

חלבה בקטנה וניל עם פולי קקאו

 

3 טעמים חטיפים המכילים 50% טחינה, העשויה מגרעיני שומשום טריים ובעלת ערכים תזונתיים טובים ורבים.

החלבה דלה בנתרן מכילה: סידן, וברזל.  מרבית השומנים בחלבה נחשבים שומנים טובים, עשירים בחומצות שומן חד ורב בלתי רוויות המסייעת לאיזון רמת הכולסטרול בדם, ותורמת לבריאות הלב.

 

סדרת "חלבה בקטנה" אינה מכילה גלוטן, חומרים משמרים וצבעי מאכל.

 

 

ועוד לפני שתחגגו על הטיפים והמתכונים בואו להביט על תהליך הכנת הטחינה המופלאה בשישה שלבים ואת הכנת החלבה בארבעה שלבים . (מבטיחה שלא תצטערו... בואו הכנסו) 

 

 

 סופגניות חלבה

חומרים:

220 גר` קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

250 מיל` יוגורט

100 מיל` שמנת חמוצה

1 ביצה מס` 2

200 גר`חלבה בארכה שאמית עם קפה

2 כפות סוכר

קורט אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

אופן ההכנה:

 מערבבים את כל החומרים היבשים עם החלבה המפוררת

 מוסיפים יוגורט, שמנת חמוצה וביצה

 משהים את הבלילה כ- 15 דקות

 מטגנים בשמן עמוק חמים ( הבלילה נוזלית למדי, מעבירים לתוך השמן עם כף)

זורים אבקת סוכר.

 

 

בננות מאודות על קרם חלבה

חומרים:

1 חב` חלבה ללא סוכר משומשום מלא

6 בננות טריות

1/2 כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים

100 מיל` מים

אופן ההכנה:

קולפים את הבננות וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

ממיסים את החלבה במחבת חמה על אש נמוכה עם המים

מזהיבים את הבננות בחמאה

מניחים בצלחות אישיות את הבננות על החלבה המומסת ומפזרים מעל את הפיסטוקים.

 

 

 קבב בטחינה / מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת אלבאבור

חומרים

1 קילו בשר מעורב עגל וכבש טחון גס

1 בצל גדול קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

רבע כוס צנוברים

שמן לטיגון

כוס טחינה בארכה מדוללת עם כוס מים קרים

אופן ההכנה

מערבבים את הבשר והבצל עם הפטרוזיליה ומוסיפים להם את מלח, פלפל וצנוברים

צרים מהתערובת הבשר קציצות בגודל האצבע ומניחים על מגש

מסדרים את הקציצות בתבנית לתנור

מחממים את התנור ל-200 מעלות

מכניסים את תבנית הבשר לתנור ומבשלים כ- 10 דקות

מוציאים מהתנור ויוצקים את הטחינה מעל לקציצות ומחזירים לתנור לבישול של עוד 10 דקות

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה. מגישים מייד.

 

 

 הכנת טחינה

ולמאותגרי המטבח שביננו - עבורכם מתכון קל : להכנת טחינה קלאסית טעימה ב-5 דקות עבודה.

חומרים:

2 כוסות טחינה גולמית בארכה

כפית מלח

חצי כוס לימון סחוט טרי

כפית קטנה של מלח

מים קרים מאד (ככל שהמים קרים הטחינה לבנה יותר מנסיוני האישי) 

אופן ההכנה

שמים בקערה מלח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים

מוסיפים את הטחינה בהדרגה עד שמתקבלת טחינה בהירה

מוסיפים את הלימון בהדרגה ומערבבים היטב

שומרים את הטחינה במקרר עד ההגשה

* לשידרוג הטחינה ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק, שום. 

 

 

 ויש גם טיפים:

רוטב טחינה בארכה מצויין לשימוש בתערובת להכנת קציצות – במקום השימוש בביצים

ניתן להזליף מעט רוטב טחינה על גלידה או גרנולה לקבלת טעם ייחודי 

לכל עוגה בחושה ניתן להוסיף חתיכות חלבה לפני הכנסתה לתנור

ניתן לפזר חלבה מסולסלת כקישוט על גלידה, קינוחים,עוגות ועוד.

לטעם ייחודי של הטחינה, ניתן להוסיף יוגורט במקום מים

לשיק פירות מעולה - לשים בבלנדר 1/4 כוס טחינה, 1/2 כוס חלב ופירות, לערבב יחד ולשתות

להכנת טחינה לבנה ואוורירית ניתן להכניס לבלנדר עם מים קרים במיוחד.


מחיר חטיפי בארכה "חלבה בקטנה" יהיה 12 ₪ למארז של 6 חטיפים (ש"ח ליח`) וניתן להשיגם בכל החנויות ורשתות השיווק המובחרות.

 

אני כבר הכנסתי חטיף אחד לתיק שלי לכל רעב מאתגר שלא יבוא - ואתם? 

 
 
תודה לרושדי תעשיות מזון . תודה לתפוז ותודה למסעדת אונו. להתראות בהשקה הבאה... 
 
חג שמח 
 
 
תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת