00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

שבלולי שוקולד, וניל ותפוז

אני בדרך כלל לא לוקחת מתכונים מהעיתון. יש לי כל כך הרבה ספרי בישול שממש אין לי צורך בחיפושים חיצוניים. אבל נתקלתי במתכון הזה של מיקי שמו והיה לי ברור שאלה עוגיות שחייבים להכין, ודחוף. הכנתי אותן השבת ובתי שחר ואנוכי חיסלנו את מחצית הבצק עוד לפני שהוא פגש את התנור.

הוראות ההכנה שלי קצת שונות משלו, כי אני בעניין של להקל עליי ועל אחרים.

אני גם החלפתי את החמאות בבלו-בנד על מנת לשמור על העוגיות פרווה. אבל אני בהחלט מתכוונת לבדוק את הגירסה החלבית שלהן בהזדמנות.

בצק וניל:

200 ג` מרגרינה/חמאה

1 כוס אבקת סוכר

1 חלמון

1/4 כפית מלח

2 ו-1/3 כוסות קמח

1 שקית סוכר וניל

בצק שוקולד:

180 גרם חמאה/בלו בנד

1 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

50 ג` שוקולד מריר שהומס בכוס במיקרו

קליפתו המגוררת של חצי תפוז

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

להכנת בצק הווניל: אפשר להכין את הבצק במיקסר, אבל יש דרך פשוטה יותר שלמדתי מרות סירקיס:

במעבד המזון עם להב המתכת שמים את כל החומרים כולל החמאה החתוכה לקוביות, חוץ מהחלמון. מערבבים קצת עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה פחות או יותר.

מוסיפים את החלמון ומערבבים. עכשיו צריך לשים לב: בשלב מסויים של העירבוב הבצק יתקבץ לכדור. אם תמשיכו לערבב - הכדור יתפרק ויתמרח לכל עבר. מומלץ לעצור אותו בדיוק בזמן ולהוציא את הכדור ולהניח אותו במקרר לחצי שעה לערך.

להכנת בצק השוקולד מכניסים כנ"ל את הכל לקערה של מעבד המזון חוץ מהחלמונים והשוקולד. בקיצור - הכל חוץ מהנוזלים. מערבבים לתערובת פירורית, ואז מוסיפים את שני המרכיבים החסרים. מערבבים עוד כדקה עד שנוצר כדור, מוציאים אותו, ומניחים במקרר לחצי שעה.

מרדדים את שני הבצקים (ועדיף על משטח רידוד כמו של Tupperware). כל אחד למלבן בגודל 30X40. מברישים את בצק השוקולד בביצה, ומניחים את בצק הוניל מעל. חותכים לשניים לאורך כך שיווצרו מלבנים כמה שיותר ארוכים. מגלגלים כל מלבן לרוחבו לגליל ארוך. מברישים בביצה, ומפזרים קצת סוכר. פורסים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית ואופים כ-12 דקות בחום של 170 מעלות. העוגיות מוכנות כאשר התחתית שלהן מתחילה להשחים.

חובה עליכם לטעום את העוגיות מיד בצאתן מהתנור!

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת