00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

תבשיל עוף מתקתק עם ירקות כתומים

עוד מנה שתמיד כייף להכין בין אם זה באמצע שבוע או מנה לארוחת שישי. הנימוחות של הירקות והטעמים שסופג העוף הופכים את המנה לשווה ביותר. בכל מקרה, לי הצבע הכתום באוכל עושה טוב....

מצרכים:

 8 שוקיים (אני קוטם את העצם כדי לחסוך מקום בסיר)

2 בצלים פרוסים לרצועות

שיניי שום מראש שלם (מקולפות)

2 בטטות גדולות חתוכות למלבנים גסים (אצבעות)

קוביית דלעת (בסביבות 300 גרם) או דלורית קטנה שלמה חתוכה למלבנים גסים (אצבעות)

2 גזרים חתוכים למלבנים גסים (אצבעות)

3 כפות סילאן (מי שלא אוהב מתוק יכול להפחית ל-2 כפות בלבד)

כף גדושה פפריקה מתוקה (אני מעדיף מרוקאית)

חצי כפית כורכום

כפית בהרט

מלח ופלפל

2 עלי דפנה

כוס מים

4 כפות שמן זית

שמן קנולה (לטיגון)

אופן ההכנה:

לקערה מוזגים את שמן הזית ומוסיפים את הסילאן וכלל התבלינים (פרט לעלי הדפנה) ומכניסים את שוקי העוף לשעתיים לפחות.

בסיר רחב או מחבת מחממים 2 כפות שמן קנולה, משחימים את הבטטות והגזר ומוציאים, מוסיפים כף שמן (אם צריך) משחימים את הדלעת ומוציאים, מוסיפים כף שמן (אם צריך) משחימים את שוקי העוף (את המשרה שומרים) ומוצאים.

מוסיפים כף שמן (אם צריך) ומכניסים את הבצל והשום ומטגניפ עד לשקיפות הבצל.

מכניסים חזרה על הבצל את שוקי העוף ועליהם את הירקות.

שופכים פנימה את המשרה, מוסיפים כוס מים ואת עלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וסוגרים מכסה לשעה (המדד הטוב ביותר הוא הגזר והעוף, אם הם רכים אז זה מוכן).

טיפ חשוב, חשוב - במהלך הבישול אל תערבבו כי אתם יכולים לפרק את הבטטה או הדלעת, אתם יכולים לשקשק את הסיר או לזלוף עם כף מהרוטב מעל העוף לקבלת עסיסיות.

אני מגיש עם הרבה רוטב כי כייף לתבול את החלה או הלחם, אבל אתם יכולים להגיש גם על מצע של אורז.

תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת