00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

נזיד חורפי

איך שמגיע החורף - מיד צריך להתכרבל בפוך תוך שמחזיקים ביד אחת ספר טוב - וביד השניה קערת נזיד מהביל מהסוג הזה. אצלנו בבית זה אחד הסימנים שהחורף הגיע, למקרה שמישהו פיספס את גשם הזלעפות שהיה היום.

המרק קל להכנה. לא צריך לקחת יותר מעשרים דקות להכין אותו, כשהדבר שלוקח הכי הרבה זמן הוא לעשות כדורים מתערובת הקציצות...

רכיבים:

בצל קצוץ מטוגן

2 גזרים מגורדים (או חתוכים לקוביות)

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חופן גריסים - שטופים כמה פעמים!

חופן עדשים אדומים

כף גדושה אבקת מרק

כף שטוחה מלח

כפית חווייג` למרק

חצי סיר מים רותחים (כן, להרתיח בקומקום. אנחנו מנסים לחסוך פה זמן!)

הקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

ביצה

1/2 כוס פירורית מתובלת

הוראות הכנה:

מטגנים את הבצל

מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מערבבים קלות. ומביאים לרתיחה.

מערבבים את חומרי הקציצות (ביד) וצרים קציצות כמה שיותר קטנות (שוב, ביד), תוך שזורקים אותן לתוך הסיר בעדינות.

מרתיחים שוב, ומבשלים כשעה על אש קטנה.

מגישים עם קרוטונים ו/או שקדי מרק.

חורף נעים!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת