00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לביבות תפ"א מודרניות

07/12/2012

השנה אני מרגישה כאילו שהחג הגיע אלי ממש בהפתעה, רק אתמול שלשום - וכבר היום!

ואני, אני בכלל עסוקה בדברים אחרים המון עבודה, כביסות (שמישהו כבר יסביר לילדים שלי שלא כל בגד שמודדים, זורקים לכביסה במקום לקפל) המון ניקיונות,(טוב לא המון כי גם העוזרת עוזרת)  אבל בכל זאת טרודה מפה ומשם.

אבל מה לעשות לוח השנה לא ממש מתרגש ממני והנה הגיע החג. טוב נו מה לעשות גם זמן לתלונות כבר אין לי,(וחבל שכך כי זה דוקא די נחמד ;)) ובכלל  הרי התכנסנו כאן לקבלת מתכון של לביבות מהעידן המודרני - זוכרים? והפעם למרות שאני מאוד אוהבת גם את הלביבות מהעידן הישן, אלו שסבתא הכינה ואח"כ אמא הכינה ואח"כ גם אני הכנתי לילדי. החלטתי  לעשות שינוי  לצורך הגיוון ולצורך הסיפוק האישי שלי כי כשנכנס לי משהו לראש בענייני מתכונים, קצת קשה להוציא אותם משם עד שאני לא מכינה. ולכן לאחר שאני הכנתי וטעמתי החלטתי לשתף גם אתכם. חוצמזה אם אתם דוקא רוצים להכין את זה לא בחנוכה, אז זו יכולה להיות גם תוספת חמודה יפה וטעימה למנה עיקרית.(במקרה זה מי ששומר כשרות יכול להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית)

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 4 תפוחי אדמה קלופים בגודל בינוני

  • 1/4 כוס שמן זית

  • עלעלי טימין מ- 4 ענפים

  • 1/2 כפית כורכום

  • מלח ופלפל

  • מעט שומשום שחור/רגיל  (לקישוט)

 

לרוטב הרויאל:

  • 200 מל` שמנת מתוקה 15% לבישול

  • 2 ביצים

  • 1 שן שום כתושה

  • מלח ופלפל

 

 

ההכנה:

  1. פירסו את תפוחי האדמה לעיגולים דקים של כ- 1/2 ס"מ, והכניסו אל קערה גדולה.

  2. הוסיפו את שמן הזית, הכורכום והטימין ותבלו במלח ופלפל.

  3. סדרו את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית שקעים, בשכבות עד לגובה שפת התבנית.

  4. ערבבו בעזרת מזלג או מטרפה ידנית, את כל המרכיבים של רוטב הרויאל ומלאו את השקעים, מעל תפוחי האדמה ופזרו מעט שומשום.

  5. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 210 מע` (אני כיוונתי את התנור למצב של טורבו גריל) ואפו את הלביבות כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים ועם צבע זהוב יפה.

 

 

הערות/הארות והצעות:

 

* אם בסוף האפיה, תפוחי האדמה קיבלו צבע יפה אך עדיין מעט קשים, פירסו נייר אלומיניום מעל התבנית והשאירו לזמן ממושך יותר כשהתנור במצב רגיל.

* אפשרות גיוון - אפשר להוסיף פרוסות בטטה בין שכבות תפוחי האדמה, לקבלת טעם מתקתק יותר וצבעוני.

 

 

 

הנה כך נראות הלביבות לפני האפיה:

 

 

וכך אחרי.האפיה....

 

 

 

בתאבון לכולם, חג חנוכה שמח

ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת