00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת -מס` 8

כמה שאני מחכה ליום חמישי בית,משפחה,קניות,בישולים ו....הריח כמובן שמרחף בבית עבורי אלו הם ריגושים כל פעם מחדש.

השבת הכנתי עבורכם תפריט מגוון ומיוחד אז מה יהיה לנו השבוע.

  • בורלה כבד עוף מעוטר בצי`פס תפו"ע וביסקוט אגוזים
  • סטיק פרגית ברוטב קרם קוקוס 
  • לחמעג`ון-בניחוח משכר ו touch של טחינה וסומק 
  • שעועית ירוקה מוקפצת עם אווז מעושן ועגבניות מיובשות
  • דלורית אפויה בגריל בניחוח של קינמון וטימין
  • סלט חציל-סירות חצילים בטעמים אסייאתים
  • סלט סלק אדום-ז`וליאנים של סלק בחומץ תפוחים 

אז כל שנותר לשים סינר להדליק מוזיקה ו....מתחילים.

המתכונים עבור 6 סועדים

בורלה כבד עוף מעוטר בצי`פס תפו"ע 

החומרים

1/2 ק"ג כבדי עוף 

3 בצלים לבנים (בגודל בנוני)

3 כפות ברנדי

מלח פלפל שחור טחון

1 כוס שמנת צימחית

2 תפו"ע מזן גרנד סמית 

כף אבקת סוכר 

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

נקצוץ את הבצלים ובמקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית,את הבצל נזהיב ונוציא לקערה.את כבדיי העוף נצרוב במחבת בתוספת כף שמן זית.

נתבל במלח פלפל נוסיף את הכבדים למחבת ונקפיץ קלות בתוספת כף ברנדי נשלהב ונכבה את האש.

ניתן לתערובת להתקרר ונעביר למעבד מזון,נטחן עד קבלת מרקם חלק בתוספת זילוף בהדרגה של השמנת צימחית .את התערובת נעביר דרך

מסננת רשת לקבלת מרקם חלק ונקי.נשלים טעמים ונעביר לכלי הגשה (אני ממליץ כוס אספרסו) ונקרר היטב.

את תפו"ע נפרוס לעובי 3 מ"מ (בעזרת מנדולינה/סכין) נפזר מעל מעט אבקת סוכר ונאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד ייבוש מוחלט.

וכעת ניגש להגשה 

נוציא את כוסות הכבד מהמקרר נפזר מעל מעט סוכר חום ובעזרת ברנר נצרוב עד המסת הסוכר לקרמל עדין.

נעטר בצ`פס תפו"ע וביסקוט אגוזים (ניתן לרכוש צנימים מוכנים).ניתן להוסיף פרי יבש מתקתק ובתוספת צייסר של ברנדי להשלמה.

סטייק פרגית צרוב ברוטב קרם קוקוס 

החומרים

6 יח` סטייק פרגית מפורק מעצם ונקי מעור

4 כפות שמן קנולה

2 שיני שום קצוצות

2 ס"מ ג`ינגר קצוץ

כפית צ`לי יבש (שאטה)

1 כוס חלב קוקוס

מלח פלפל

חצי כפית כורכום

1/2 ענף למון גראס "שבור" וקצוץ

מיץ לימון מחצי ליים 

צרור כוסברה (רק העלים)

אופן ההכנה 

בסיר רחב ושטוח מחממים 2 כפות שמן קנולה זהיב קלות את השום והג`ינגר,במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן קנולה ונצרוב את הפרגיות משני 

הצדדים ונעביר למסננת .לאחר שהזהבנו את השום והג`ינגר נוסיף את חלב הקוקוס נתבל במלח,פלפל,כורכום,למון גראס ונבשל כ-5 דק` על אש נמוכה.

נוסיף לסיר את הפרגיות נפזר כחצי מכמות עליי הכוסברה נכסה ונבשל כ-10 דק`.

לקראת ההגשה נפזר את ייתרת עלי הכוסברה (במידה ולא הוספנו למון גראס-בשלב זה נסחט את הליים על התבשיל)

לחמעג`ון בניחוח משכר 

החומרים לבצק

1/2 ק"ג קמח לבן 

20 גר` שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים 

חצי כפית מלח

קורט סוכר

1 כף שמן 

אופן ההכנה 

בקערה נערבב את כל החומרים היבשים נוסיף את השמן ובהדרגה את המים עד קבלת בצק אחיד והלסטי .נניח את הבצק במקום חמים ונתפיח.

לאחר שהבצק הכפיל את עצמו נעבד שוב את הבצק וניצור כדורים בגודל זהה ונניח על גביי נייר אפייה מקומח.

החומרים "לציפוי"

700 גר` בשר טחון -מומלץ 400 בקר 300 כבש

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 

1 פלפל ירוק חריף נקי מחרצנים 

200 גר` צנובר קלוי 

מלח פלפל

כפית ראס אל חנות

2 כפות רסק עגבניות בתוספת חצי כוס מים קרים

כף פפריקה מתוקה 

פטרוזליה קצוצה (רק העלים)

4 כפות שמן זית 

כפית סומק

3 כפות טחינה גולמית 

אופן ההכנה 

במחבת רחבה נחמם 2 כפות שמן זית נזהיב קלות את הפלפל הירוק נוסיף את הבשר ונטגן עד השחמה נוסיף את קוביות העגבניות והפטרוזליה נתבל

במלח פלפל ראס אל חנות ופפריקה מתוקה ונוריד מהאש.

את הבצק נרדד בעזרת מערוך לצורת פיתה, נמרח מעל רסק עגבניות ונוסיף את הבשר, לחגיגה נוסיף צנובר ופטרוזליה קצוצה .

נאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 15 דק` לערך .

לקראת ההגשה נזלף טחינה גולמית נקשט בסומק וזרזיף של שמן זית.

שעועית ירוקה מוקפצת

החומרים 

1 שקית שעועית ירוקה קפואה מהסוג הדק ( 800 גר`)

1 בצל סגול גדול 

מלח פלפל

200 גר` אווז מעושן חתוך לקוביות 

כפית גרגרי כמון 

200 גר` עגבניות מיובשות (בשמן זית)

אופן ההכנה 

ראשית יש לוודא כי השעועית מופשרת ואינה מכילה "שאריות" של פתיתיי קרח.

במחבת רחבה נחמם כ- 2 כפות שמן זית (מהעגבניות המיובשות) את הבצל נפרוס לרצועות ונזהיב קלות .נוסיף את גרגרי הכמון את האווז המעושן 

ונטגן קלות נוסיף את השעועית ונקפיץ נתבל במלח גס ופלפל גרוס לקראת סיום ההקפצה נוסף את העגבניות המיובשות .

דולרית אפויה בגריל 

ירק נהדר שלא מקבל מספיק "יחס" אז החלטתי ל....

החומרים 

3 יח` דלורית 

כפית קינמון טחון 

2 כפות סוכר חום 

3 כפות סילאן 

טימין 

3 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

נחצה את הדולרית ל-2 ,במקביל נחמם מחבת פסים על אש גבוה ונדליק תנור בחום 200 מעלות .

בקערה נערבב שמן זית עם סילאן .נמרח בעזרת מברשת את הדלורית (החלק הפנימי ללא הקליפה) ונצרוב עד קבלת אפקט פסים על גביי הירק.

בקערה נוספת נערבב סוכר חום וקינמון ,נטפטף מעט שמן זית על הדלורית ונפזר את הסוכר והקינמון נוסיף את הטימין נעטוף בנייר כסף ונאפה בתנור 

כ -30 דק` (לקראת סיום נוריד את נייר הכסף נפזר שוב מעט סוכר וקינמון לקבלת קרמיליזציה)

ניחוח משכר וטקסטורה מדהימה 

סלט חצילים 

החומרים 

3 חצילים בגודל בנוני וצורה אחידה

2 כפות דבש

2 כפות סויה 

2 כפות צ`לי מתוק

2 שיניי שום קצוצות 

כוסברה קצוצה 

אופן ההכנה 

את החצילים נחתוך לצורת סירות (נחצה לחצי ושוב לחצי). נחמם סיר עם מים לאחר רתיחה נניח מעל סיר רשת (נבשל את החצילים ע"י אידוי)

עד ריכוך (כ 15 דק` בערך)

בקערה נערבב את כל חומרי הטעם ,לאחר שהחציל מוכן נסדר בקערת הגשה ונזלף את הרוטב מעל ונעטר בעליי כוסברה טריים.

סלט סלק בחומץ תפוחים

החומרים

2 סלקים טריים 

4 כפות חומץ תפוחים 

1 כף סוכר

מעט מלח

מלח פלפל

2 כפות שמן זית 

1 ענף בצל בצל ירוק 

אופן ההכנה 

ראשית נקלוף את הסלק ובעזרת מנדולינה /פומפיה/סכין נפרוס דק. 

בקערה נערבב את כל חומרי הטעם ונוסיף לסלק .

את הבצל הירוק נחתוך לרצועות דקות ונשרה במיי קרח .

לקראת ההגשה נעטר מעל הסלק .

רשימת קניות 

מחלקת ירקות

תפו"ע גרנד סמית 2 יח`-עבור בורלה

בצל סגול 2 יח`-עבור שעועית ירוקה

למון גראס-1 ענף-עבור פרגית

ליים-עבור פרגית

בצל ירוק-עבור סלק 

בצל לבן-עבור בורלה

כוסברה-עבור פרגית

טימין-עבור דלורית

ג`ינגר-עבור פרגית

שום

מחלקת בשר

500 גר` כבדי עוף-עבור בורלה עוף

6 יח` סטייק פרגית 

700 גר` בשר טחון-אפשרות 400 בקר 300 כבש

250 גר` אווז מעושן-עבור שעועית

מחלקת מכולת

שמנת צימחית-עבור בורלה

עגבניות מיובשות-עבור שעועית

חלב קוקוס-עבור פרגית

שונות

סילאן

דבש

שמן זית

שמן קנולה

ברנדי

מלח

פלפל

ראס אל חנות 

רוטב סויה

רוטב צ`לי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת