00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שוקולד קרם קוקוס ותותים

 

כהמשך ישיר לחגיגות הפירגון לתותים , הכנתי שוב את עוגת השוקולד X 3 שפירסמתי כבר בעבר, אבל הפעם שידכתי אותה לקרם שוקולד לבן וקוקוס, ותותים טריים שתמיד עושים לי טוב הלב .

התוצאה הייתה טעימה מאוד, אמנם גדושה... וכן הפעם היא באמת היתה גדושה בכל טוב,(ואף לא מילה אחת על שחיתות...) אבל לדעתי מידי פעם צריך גם לפנק את הנפש. ואם כבר פינוק אז שיהיה בגדול .

אז אם בא לכם גם, אתם יותר ממוזמנים לפנק את עצמכם....

 

 

המצרכים לעוגה:    (מתאים לתבנית בגודל 24 ס"מ)

 

  • 120 גר` חמאה רכה

  • 1/4 2 כוסות סוכר חום 

  • 3 ביצים

  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותי

  • 2 כפות סודה לשתיה 

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 2 כוסות קמח

  • 90 גר` שוקולד מריר 

  • 1 כוס חלב פושר 

  • 1 גביע שמנת חמוצה

 

 הכנת העוגה:

  1. מחממים את תנור האפיה ל- 165-170 מעלות.

  2. מקציפים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

  3. מוסיפים לתערובת את הביצים. אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת, ומוסיפים את השוקולד המומס, ואת השמנת החמוצה.

  4. מערבבים בקערה נפרדת את המלח, הקמח המנופה והסודה לשתיה.

  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט ולסירוגין את החלב הפושר ואת תערובת הקמח.

  6. מעבירים את המסה לתבנית אפיה משומנת קלות ואופים כ- 40-45 דקות.

  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הקישוט.

 

 

המצרכים לקרם השוקולד הלבן והקוקוס:

  •  200 מל` שמנת מתוקה

  • 200 גר` שוקולד לבן

  • 4 כפות קוקוס טחון

  • 1 קופסא של תותים טריים.

 

הכנת הקרם:

  1. הביאו את השמנת המתוקה לסף רתיחה.

  2. שיפכו את השמנת מעל השוקולד, המתינו מעט וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד.

  3. הוסיפו את הקוקוס, ערבבו היטב וצננו מעט.

 

סירופ להרטבת העוגה:

  • 1 כפית נס קפה מגורען

  • 3 כפיות סוכר

  • 1/2 כוס מים רותחים

 

הכנת הסירופ:

  1. שימו בכוס את הנס קפה והסוכר ושיפכו מעל את המים הרותחים ערבבו טוב עד להמסת הסוכר.

 

הרכבת העוגה:

  1. הוציאו את העוגה מהתבנית, וחיתכו אותה לרוחבה כך שייתקבלו שני חלקים שווים.

  2. הניחו את החלק התחתון מעל צלחת ההגשה, והרטיבו במעט מסירופ הנס קפה.

  3. המתינו כמה דקות לספיגה ומירחו את קרם השוקולד והקוקוס.

  4. פירסו כמה תותים טריים והוסיפו מעל הקרם.

  5. הניחו את החצי השני של העוגה מעל והרטיבו גם אותו עם הסירופ הנותר. 

  6. כעת קשטו כיד הדמיון הטובה עליכם. אני קישטתי בכמה פסים של אבקת סוכר, מעט קוקוס צבוע בצבע מאכל ורוד ותותים.

 


 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 


עוד מתכונים שמחכים לכם כאן בבלוג:

 

 עוגת סולת  עוגת בננות ומייפל  עוגת שמרים


 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת