00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחמניות שמרים ביתיות

כשהכנתי את הלחמניות האלו, נזכרתי בשרהל`ה שרון, בסיום תחרות קדם הארוויזיון כאשר הצהירה - ״ הפרחים לצה״ל״!!

אבל הפעם זה כבר לא הצחיק אותי כל כך. כי כמו שכבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם, בזמן המבצע הצבאי בדרום, מצאתי המון נחמה וסיפוק בהכנת בצק השמרים. והכנת המון פרחים יפים בכל מיני טעמים נהדרים. אבל מאחר ואי אפשר שהכל יהיה מתוק, פניתי גם לכיוון אחר והכנתי המון לחמניות שהיו מיועדות למשלוח לחיילינו היקרים. את המתכון לראשונה פגשתי בבלוג הנפלא מתוקים שלי  שיצאו מוצלחות ביותר, ובפעם השניה שיניתי מעט. החלפתי את השמן הרגיל בשמן זית והוספתי גרעיני חמניה וטימין שאני מאוד אוהבת.התוצאה היתה נהדרת. לשמחתי כאשר הייתה התבנית האחרונה בתנור הודיעו על הפסקת אש!!! ונכון, זה אולי קצת יומרני מצידי, אבל הפעם (בדומה לשרהל`ה שרון) הכרזתי  ״ לחמניות השלום״ האלו לצה"ל!

ואם גם אתם רוצים לחמניות כאלו שיעשו לכם טוב,ויתנו לכם טעם נפלא, הנה המתכון:


כאן בתמונה הכנתי את הלחמניות לפי ההוראות מהבלוג מתוקים שלי

 

וכאן הלחמניות הבאות שכבר הכנתי בצורה שונה

 

המצרכים:

 

  • 500 גר` קמח 

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1/2 כף מלח 

  • 1/4 כפית טימין יבש - לא חובה

  • 1 כף שמרים יבשים ( או 25 גר` שמרים טריים)

  • 2 כפות גרעיני חמניה  קלופים (לא קלויים)

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 1/2 1 כוסות מים פושרים

 

  • 1 חלמון מהול ב- 1 כף מים (למריחה על הלחמניות לפני האפיה)
  • שומשום שחור לקישוט וטעם. 

 

הכנת הבצק:

 

  1. הכניסו את הקמח, הטימין, המלח והסוכר אל קערת המיקסר, עם וו הלישה (הבורג), וערבבו מעט.

  2. הוסיפו את השמרים וגרעיני החמניה ואח"כ הוסיפו את שמן הזית והמים לאט לאט בזרם קטן עד שהבצק נהייה אחיד. 

  3. המשיכו בפעולת הלישה במיקסר כ- 8 דקות (זה חשוב כי כך הלחמניות יוצאות רכות).

  4. הוציאו את הבצק, והעבירו לקערה משומנת קלות. סיגרו בניילון נצמד והניחו להתפחה. עד שהבצק יכפיל את נפחו.

 

 

הכנת הלחמניות:

 

1. לושו מעט את הבצק להוצאת האויר וחלקו אותו לכדורים קטנים ושווים (כ- 30 גר` כל אחד)

 

 

2.  סדרו את הכדורים בתבנית ברווחים של כ- 2 ס"מ ובכל כדור בעזרת סכין חדה, סמנו  + , מירחו את הלחמניות בבלילת החלמון והמים פזרו שומשום שחור, ותנו ללחמניות לנוח כ- 10 דקות.

3. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.


 

וכך זה נראה בסוף 

 

 

 

 

ורגע לפני שנפרדים, למי שמעוניין הנה תמונה אחת שתסביר לכם גם איך להכין את לחמניות הפרחים...

 

 תהנו לכם חברים מלחמניה טריה יפה ומבשרת טובות.....

ונתראה במתכון הבא!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת