66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פרגיות בחיטה

פרגיות בחיטה

את התבשיל הזה הכנתי לשבת קיבלתי ציון 10 ואני חייבת לשתף אתכם. האמת שצריך קצת  השקעה אבל בסופו של דבר משתלם.הכמות שאני מציינת  מספיקה ל7 סועדים לפחות. אם אהבתם תכינו כדאי.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המצרכים :

700 גרם פרגיות חתוכות לחצי.ומושרות כשעתיים במשרה

למשרה :

 4 כפות סילאן

3 כפות שמן

3 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון

רבע כוס רוטב סויה

3 כפות יין אדום יבש

שליש כוס מים

פלפל צ`ילי חריף גרוס.

 לירקות:

2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות

4 שיני שום קצוצות

גזר 1 גדול חתוך לקוביות

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

2 קישואים חתוכים לקוביות

3  גבעולים של סלרי קצוצים

כוס וחצי אפונה קפואה

3 שיני שום קצוצים

גרידת לימון מלימון אחד

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

4-5 כפות שמן לטיגון הירקות.

לחיטה

2 כוסות חיטה מושרת במים חמים כשעתיים

מעט מלח 

מים לבישול החיטה.

להגשה :

שקדים קלויים קלות במחבת 

פיטרוזיליה קצוצה

 

 אופן ההכנה

לבשל את הפרגיות במשרה,כ30 דקות סיר מכוסה.

לשמור את נוזלי המשרה שבושלו בו הפרגיות לבישול החיטה.

בזמן בישול הפרגיות 

לשים שמן בווק

לטגן בווק או מחבת גדולה את הבצל והשום כ5 דקות .

להוסיף פלפל חריף קצוץ דק

להוסיף את הבטטות והגזר החתוכים לקוביות לטגן עד ריכוך חלקי.

להוסיף את הסלרי.

להוסיף את הקישואים לטגן עוד כ8 דקות .

להוסיף את האפונה .לתבל במעט מלח . 

להוסיף את הפרגיות לערבב היטב לטגן ביחד עוד כ3 דקות .

לכסות הת המחבת לכבות את הלהבה.

לבשל את החיטה בנוזל שנשאר לנו מבישול הפרגיות.+ כוס מים.(מספיק 2 כוסות נוזלים ל2 כוסות חיטה) 

לבשל את החיטה כעשרים דקות. 

להוסיף את החיטה לפרגיות והירקות שבמחבת

להוסיף את גרידת הלימון (נותן טעם מדהים לתבשיל                       

להמשיך טיגון במשך 5 דקות נוספות. 

לתקן תיבול 

להגיש עם פיטרוזיליה קצוצה שקדיים קלויים וכמה נקודות של אריסה.

תהנו...

שלכם מכל ה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת