00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחמניות בנוסח מסעדת פינגווין סאן

 

לחמניות בנוסח מסעדת פינגווין מנהריה,

 

דומה מאוד ללחמניות הבית שלי, אבל הבצק יותר נשלט ולכן פשוט יחסית להכנה, ועם זאת עדיין מאוד טעים.

 

 

מה מכינים:

 

200 גרם קמח מלא

300 גרם קמח לבן

כף גדושה סוכר

חצי כף שמרים יבשים ( 5 גרם)

1 כפית משפר אפיה ( 5 גרם)  - לא חובה, רק למפונקים כמוני

כמעט 1.5  כוסות מים (350 מ"ל) מחולקים ל-2 בערך

 

לשלב שני:

כף מחוקה מלח

כף שמן זית/חמניות

כף מרגרינה ( 15 גרם )

 

 

אופן ההכנה:

1) מכניסים למיקסר את כל החומרים היבשים של שלב ראשון ובערך מחצית מכמות המים.

2) מתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.

3) לאחר שהכל מתערבב מוסיפים את שאר המים.

4) לאחר שנוצר בצק , לשים למשך 15 דקות נוספות

5) לאחר 5 דקות הראשונות מוסיפים את המלח המרגרינה והשמן למשך 10 הדקות הנותרות.

6) אם רוצים להוסיף לתערובת תוספות ( גרעיני חמניות ודלעת לא קלוייים/ גבינות קשות/זיתים מגולענים וכו)

    מוסיפים אותם  ל-5 הדקות האחרונות .

7) מניחים להתפחה בקערת המיקסר במקום חימים  לכשעה עד להכפלת הנפח ( מכוסה במגבת מטבח לחה)

8) מדליקים את התנור בחום מקסימאלי , ברגע שהוא מגיע לחום הרצוי , משאירים אותו כך עד להכנסת הבצק,

     כדי שגוף התנור יאגור הרבה חום פנימי.

9) מקמחים משטח בקמח ( הבצק מעט דביק ) שופכים את הבצק למרכזו , מקמחים מעל בקמח

    ומשטחים בעזרת ידיים או במערוך לגובה של כסנטימטר/סנטימטר וחצי,   

    חותכים לצורות מלבניות באמצעות סכין לבצק/קלף ומעבירים לתבנית  מרופדת בניר אפייה.

    אפשר באמצעות מברשת לנקות את עודפי הקמח.

    בשלב זה אפשר למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל הלחמניות מעט שומשום ומלח גס ( לא חובה)

    לחלופין אפשר לחרוץ על כל לחמניה 2 פסים עם סכין.

 10) משהים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח (חצי שעה) , בנתיים כאמור התנור דולק ומחמם את עצמו לדעת.

11) מכניסים לתנור, מורידים את החום ל- 260   ואופים כ-10 דקות.

12) מוציאים לרשת צינון וממתינים שיגיעו לטמפרטורת החדר

13) מאחסנים בכלי אטום במקרר (עד שבועיים)

14) חימום חוזר הכי מומלץ בטוסטר אובן למשך 5 דקות בחום של 220

 

 

 

בתאבון......................

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת