00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

"לבשל בבית" - איך הכל התחיל... מהדורת יום הולדת

היום יום הולדת, היום יום הולדת, היום יום הולדת לבלוג שלי!! ולכבוד יום הולדת השנה לבלוג שלי (לי זה מרגיש כאילו הוא היה שם מאז ומתמיד...). אני מעלה פוסט שישתף אתכם איך התחילה אהבתי למטבח, מתי התחלתי לשתף מתכונים, למה פתחתי את הבלוג ועוד.... בנוסף כדי שבכל זאת תצאו מפה רעבים  אני אשתף קצת מתמונות האוכל שלי שיזכו בפוסט בשנה הקרובה (יש למה לחכות).....

לפני הכל בראש ובראשונה והכי חשוב לי בפוסט הזה אני רוצה להודות לאהובים עליי מכל, אשתי וילדיי שמלווים אותי ותומכים בי לאורך כל הדרך, אתם ההשראה שלי, אני אוהב אתכם מכל הלב והכי הרבה בעולם!!!

אז זה הסיפור שלי:

מאז ומתמיד אני זוכר את עצמי במטבח, אם תשאלו את ההורים שלי הם יעידו שכשהייתי קטן ושאלו אותי מה אני ארצה להיות שאני אהיה גדול אז אמרתי בנחרצות, טבח!!!

האהבה למטבח פרחה לאין שיעור לפני כ-8 שנים, לאהרוני הייתה תוכנית שריתקה אותי למסך. הייתי יושב ולומד פשוט לומד.... חשוב להבהיר, מעבר למתכונים עצמם שהם ה - Main Issue בתוכניות הבישול אני דווקא למדתי את כל הטיפים, שילובים, שיטות בישול וטריקים.... 

 בשנת 2008 התחלתי ללמוד גם באינטרנט כשהאתר האהוב עליי היה אתר שיתופי המתכונים והטיפים לבשלנים אתר "מבשלים", הרגשתי שגם לי יש מה לתרום אז התחלתי לעלות שם את המתכונים הראשונים שלי... השיא היה שהמתכון שלי עלה בגורל וזכיתי בארוחה שהשף חיים כהן וד"ר אלי לנדאו ז"ל מייסדי האתר בישלו במסעדת יועזר בר יין, היה ערב מדהים וחוויה מטורפת....

 

במרוצת הזמן צברתי עשרות מתכונים באתר מבשלים וכל מתכון שהייתי מעלה, הייתי משתף את החברים והמשפחה דרך הפייסבוק ופתאום משום מקום, התחילו בקשות החברות בפייסבוק.  במקביל גם אני ביקשתי חברויות משפים ובשלנים מוכרים וזה התפתח והתפתח... כל תמונה או פוסט שהייתי מעלה לפייסבוק היו זוכים בשיתופים ולייקים וכך גם רשימת החברים התחילה להתמלא.

מתי חלה נקודת המפנה והתחביב האישי שלי התעצם ולבסוף הפך לבלוג?

לפני כשנה וחצי התפרסמה הרשמה לתחרות ברדיו דרום בתוכנית של סמדי בומבה, התחרות הייתה הגשת מנה על בסיס ירקות. נרשמתי וקיבלתי טלפון להגיע. התחלתי לחשוב מה להכין ובסוף החלטתי על סלט קלוי שאני אגיש על נתח דק של אנטריקוט וברוסקטת שום.

השופטים בתחרות היו השף צחי מויאל (כיום מנהל בלוג שנקרא הנשמה היא הקסם), טדי הרוש (מטדי מבקר במסעדות) והבלוגר-בשלן והיום גם מנהל בית האוכל המופלא באשקלון, אמנון יפרח (צרמלה) וכמובן סמדי בומבה הגדולה שחוץ מזה שהכרתי אותה מהתוכנית מאסטר שף, לא הכרתי כלל אף אחד מהשופטים... במהלך התוכנית הם דיברו על קבוצה בפייסבוק שנקראת שבקיה-מסדר אבירי מרקש, קבוצה שמשמרת את האוכל הביתי של פעם ונותנת לו פאנץ` עכשווי. כבר נשמע לי מעניין, בול מה שאני אוהב!

בסוף התוכנית השופטים טעמו את המנות (המתחרה מולי הביאה  מנת קוסקוס) והם קיבלו החלטה... הזוכה הוא ה.....קוסקוס... לטענתם במנה שלי היה חסר מלח (שכחתי לטעום...מהלחץ).

הלכתי הביתה מופסד ובכל זאת התחברתי בפייסבוק לקבוצת שבקיה וגם לכל השופטים. עברו חמישה חודשים ואז פורסמה תחרות מתכונים דרך קבוצת שבקיה (תמונה + מתכון), העלתי לקבוצה מספר מתכונים ותמונות ולאחר שבועיים קיבלתי הודעה מסמדי "צור קשר בטלפון...." התקשרתי מיד והיא אמרה לי, זכית בתחרות :-) ואני אשמח אם תצטרף למפגש הקבוצה במסעדת מאראבו, שם אני משתפת פעולה עם השף יואב בר לערב מרוקאי. נו ברור שאישרתי הגעה

 שם במסעדה הגענו אני ואישתי ופגשתי לראשונה גם את שאר חברי הקבוצה המופלאה, אריאלה פיקסלר אלון (בלוג בישול בקצב הסלסה), השף יואב בר, אורית שלום (רסיסי אושר חמקמקים) ועוד... המפגש היה מרגש היו שם כל המי ומי (אורנה דץ, פאבלו רוזנברג ועוד....) הערב היה מופלא, יצאנו משם באופוריה מטורפת.

כבר באותו החודש קיבלתי הודעה שהקבוצה מתארגנת למפגש בבית של אמנון יפרח ושאני אגיע, כמובן שכל אחד הביא למפגש סיר עם מנה. הכנתי מרק קובה אדומה והגעתי. היה שם ערב מעלף, אוכל מדהים ואנשים מדהימים יותר.... קיבלתי סכין שף מהממת, אבל הזכייה האמיתית שלי מאותו הערב הייתה חברים טובים מאוד....

באותו הערב, אריאל פיקסלר אלון, ניסתה לשכנע אותי לפתוח בלוג משלי. חשבתי על כך לפני אבל השיחה איתה גרמה לי להגיע להחלטה ולאחר כשבוע כבר פירסמתי את הפוסט הראשון בבלוג ומאז אתם שותפים מלאים להתפתחות של הבלוג. עד כה הבלוג נושק ל 80,000 כניסות, עומד על יותר  מ-300 מנויים ודף הפייסבוק שלו עומד על יותר מ-1000 לייקים!

היום קבוצת שבקיה הנהדרת כוללת המון בשלנים ושפים מהשורה הראשונה ( עפרה קיוי, נורית פלד, השף בני בן דוד, דפני מטבחונט, חיה דר, שף מלי אלימלך ועוד רבים וטובים... ואני מצטער שלא הזכרתי את כולם....) אנחנו נפגשים אחת לתקופה, פותחים שולחן ונהנים מהחברות. כל מפגש כזה מלא בחוויות אדירות ואופוריה שמלווה את כל אחד מאיתנו הרבה זמן. כמובן שמעבר למפגשים, הפכנו לחברי אמת לכל דבר ועיניין לעיתים נראה לי שאנחנו מכירים שנים רבות!

קבלו הצצה קטנה למספר תמונות מהמפגשים:

ולבסוף (לפני התמונות המובטחות) גם לכם קוראי הבלוג אני רוצה להודות על שנה של שיתוף, אהבת האוכל, האמון, על צילומי המנות שהכנתם מהמתכונים בבלוג וכמובן על הפידבקים הנהדרים... וכמובטח קצת תמונות אוכל שילוו אותנו בשנה הבאה:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת