00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מדינה בחשיכה הפכה לשמחה

מדינה בחשיכה

מרק תימני

 

מרק תימני
(המתכון של רמי)

מרק תימני במהותו הוא מרק עוף  אך בזה הדמיון מסתיים כאשר טועמים אותו. גם המרקם שונה.
מרק העוף ידוע שהוא מתאים לנו כאשר אנחנו קצת חולים ומרגישים שאוטוטו אנחנו נוטים למות אך
המרק התימני מתאים יותר לבריאים שבינינו לכאלה שרוחם שמחה ועליזה.
תמיד אהבתי את המרק התימני אך לצערי רבים לא יודעים להכינו כראוי.
מי שבאמת אוהב אותו צריך להרגיש התרוממות רוח בעת האכילה, להרגיש את ריח האוקיינוס המנשב
מהים, צריך מצב רוח כדי ליהנות ממנו.
הבאתי כאן מתכון טוב להכנת המרק, כמות המרק היא של שלושה ליטר.
   ישנם האוהבים להוסיף למרק עגבניות או גזר, אישית אני אוהב את המרק ללא התוספות האלה
אבל כל אחד וטעמו.  

מצרכים:
4 חתיכות עוף
1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 כפות חוואיג`
5 עלי כוסברה
5 עלי פטרוזיליה
2 כפות מרק עוף
2 כפות קמח
6 תפוחי אדמה קצוצים לרבעים
   מעט שמן

   פלפל שחור בהתאם לטעם
   מעט מלח


אופן ההכנה:
בשלב ראשון מקצצים את הבצל לחתיכות קטנות
מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן עד להשחמה, מוסיפים את שיני השום
ולהוסיף את העוף. להמשיך בטיגון עד להשחמת העוף משני צדדיו.
אחרי סיום ההשחמה מוסיפים מעט מים רותחים, מוסיפים את החוואיג`, הפלפל השחור וטיפת מלח, מוסיפים מדי פעם מים רותחים עד למחצית גובה הסיר.
להוסיף את הקמח לכוס מים רותחים תוך כדי בחישה ולהוסיף את הבלילה לסיר.
קושרים את הפטרוזיליה ועלי הכוסברה יחד עם אחד הגבעולים ומניחים בסיר המרק
תוך כדי בישול.
מוסיפים שוב מים רותחים ומנמיכים את האש.
אפשר עכשיו לטעום ולהחליט על תוספת מלח בהתאם לטעם.
מוסיפים עוד מים רותחים וממשיכים בבישול עוד כשעתיים על אש נמוכה(שהמרק יבעבע קלות בלבד).
לאחר כשעתיים להוסיף קוביות תפוחי אדמה ולתת למרק להתבשל עוד כארבעים דקות עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.


טיפ קטן
להכניס לבלנדר צרור פטרוזיליה, טיפה שמן זית, טיפה לימון, מעט מלח
תוספת מעולה לצד המרק או לחילופין חילבה.
לאוהבי טעם הבצל החי אפשר לשים לצד המרק בצל חי חצוי לפלחים.


מי שרוצה להתפנק יכול להוסיף לארוחה פיתת לחוח המיוחדת והטעימה וגם מנה של  
חִילְבָּה.
לא הייתי מציע לכם להיכנס לנושא הכנת ה-
חִילְבָּה והלחוח כי הכנתם דורשת שוב עבודה מרובה, אפשר להשיגם בסופר הקרוב.
למי שמעוניין מצאתי כאן מתכון להכנת ה-
חִילְבָּה.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

השנטי
אנא בכוח

  

לזכר אלו שהיו ואינם
לזכר הבלוגרים זכרונם לברכה

בן ציון תמרי(בני)
כז' שבט התשע"ב 20/02/12

גיטה שצמן-יפה
כג' אדר התשע"ב 17/03/12

ציפי מעיין
טו' אדר ב' התשס"ח 22/03/08

חיה קרפ-צור
ו' סיון התשע"א 19/05/10

אילנה קורן
יז' סיון התשע"א 19/06/11

יוסי לייבמן
ט' תמוז התשע"א 11/07/11

רובן זמיר
ט' אב התשס"ט 30/07/09

אנדרי ברודנר
ט' אב התשס"ו 03/08/06

ענת מרק-קוגמן
כה' אב התשס"ח 26/08/08

גוגי ליפשיץ
ד' תשרי התשס"ט 03/10/08

יהושע צימבלר
ג' כסלו התשע"ב 29/11/11

הדר גרד
ידיד יקר
יב' טבת התשע"א 19/12/10

לזכרם



אילנה קורן ז"ל 19/6/2011

הדר גרד ז"ל 19/12/2010

חיה קרפ-צור ז"ל 19/5/2010

יהודית פילי ז"ל 23/12/2012

ענת מרק קוגמן ז"ל 26/8/2008

לייבה רחמן ז"ל
22/11/1962-25/10/2001
ח' חשון ה'תשס"ב

בני פלד ז"ל 13/7/2002

תפסיקי לשתוק
הרשומות החשובות לי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שמואל אייל אלא אם צויין אחרת