00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

זכיה בתחרות מתכוני הדגל במשפחה שלי - פורום מתכונים

זכיה בתחרות מתכונים - מתכוני הדגל  במשפחה שלי 

הועתק מפורום מתכונים 30.11.12

גולשים יקרים,
התחרות שבה הייתם צריכים לספר לנו על מתכוני הדגל של המשפחה הגיעה לסיומה, ומה נגיד לכם, רק מלקרוא את כל המתכונים הנפלאים האלו אפשר ללקק את האצבעות. אנחנו לא יכולים אפילו לדמיין כמה בטח טעים לאכול אותם!

והזוכים הם:
הים הרגוע
LANIT1
polegra
ronitvas
אבינו 3
נסלישיליפוז15
idoxmaoz1
אמא אדמה6
אמא אוהבת 2
aviramh25

תודה לכל המשתתפים ונפגש בתחרויות הבאות

`לבשל בקלות עם רות`
לכל מי שחושש לעשות הצעד הראשון במטבח! ספר הדרכה למטבחה שהוא בבחינת מאסט לכל מי שמעוניינים לעשות את הצעד הראשון במטבח ולא ממש יודעים כיצד.
ספר שנולד מתוך תעוזה, נחישות והתמדה של אשת משפחה מאשקלון שהיה לה חלום.
כל פרק מתחיל במתכונים בסיסיים וממשיך בחגיגה של מתכונים עשירים, בהם סלטי חציל, צלי בקר, קוסקוס, בצק שמרים ועוד...
בספרה, רות קרוואני מספקת מגוון מתכונים לתבשילים ומאפים בגובה העיניים ובפירוט שלא משאיר מקום לשאלות.
בספר החדש ניתן למצוא בנוסף טיפים אישיים ואותנטיים מפיה של קרוואני להורות, זוגיות וחיי משפחה מוצלחים

 

 

וזה הסיפור של מנת הדגל שלי שבו זכיתי בתחרות - משתתף בתחרות  19.11.12:

 

אהבתי לבישול היתה מאז היותי ילדונת קטנטונת עם הרבה רצון להפתיע ולרגש את המשפחה במטעמים מיוחדים ושווים.
בגיל חמש הכנתי לראשונה סלט טונה עם קישוטי ירקות מסביב בהשקעה מרובה, והגשתי למשפחתי שהתפעלו על היצירה השווה וכמובן הטעימה.
כל זה בהמשך הדרך והגיל התפתח לאהבה לבישול שכל פעם אני מפתיעה במתכון כזה או אחר. אני מאז ומעולם אהבתי לארחומשפחתי מופתעת כל פעם מחדש מהמטעמים השונים והמגוונים.
כל זה הינו מבוא לעניין המרכזי שהוא כבדי העוף בפירות יבשים.
אז הסיפור הוא כזה שאחרי ט"ו בשבט נשארו לי פירות יבשים ומצאתי לי כבד במקפיא... חשבתי לעצמי מה כדאי להכין.
באותה תקופה הייתי בחופשת לידה עם בני בכורי בבית, וחשבתי לעצמי למה לא לנצל אותם את הפירות היבשים שנותרו..
ואז טיגנתי לי בצל והוספתי את המשמשים המיובשים והתמרים המגולענים וככה הוספתי לכבד שצליתי ואותו חיברתי לתבשיל...
הוספתי תיבול ופשוט אהבתי ברמות את מה שיצא לי... משו משו הייתי חייבת לרשום מהר במחברת המתכונים שלי  את המתכון בל אשכח,
וזאת למקרה שארצה שוב משהו טעים כזה...זה קרה לפני 11 שנה בערך ...
אבי שידע על אהבתי לבישול ראה מודעה שמחפשים מתכונים לראש השנה ועד אז לא השתתפתי באף תחרות.
אמרתי לעצמי גם ככה אני בבית אשלח את המתכון המוצלח הזה ועוד מספר מתכונים ומי יודע???
לאחר תקופה ששכחתי בכלל ששלחתי משהו למישהו... טלפון - "זכית במקום הראשון" אני זכיתי?
הייתי המומה ושמחה שהינה מסתם תחביב המתכון מומלץ לראש השנה בגיליון ביי בונוס - אשר פורסם בכל רחבי הארץ במגה בול.

מאז כל שנה מתכון זה עולה על השולחן חגיגי בראש השנה "לשנה מתוקה"..ומומלץ כמתכון מוצלח  לאנשים הקרובים אלי.

בני משפחתי לא מוותרים על כבדי העוף בראש השנה והוא חוגג איתנו כל שנה.... בראש השנה..

זו מנת הדגל שלי .

מאחלת ערב שקט אי שם בדרום .

המתכון :
כמות 3 מנות 
250 גרם כבדי עוף
3 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
שמן לטיגון
6 משמשים חתוכים לריבועים
6 תמרים מגולענים פרוסים לעיגולים
1/4 כוס סויה
2 כפות יין אדום עדיף מתוק
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטומט
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
צולים את הכבדים אפשר צליה קלה - לא לשרוף אותם - ומניחים בצד בצלחת.
מטגנים את הבצל עד שישחים , מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים עוד מספר דקות.
מוסיפים סוייה , יין אדום, אבקת מרק ואת המים ומבשלים עוד מספר דקות עד לקבלת רוטב סמיך . 
מוסיפים את הכבדים ומבשלים עוד כ- 15 דקות .

ומגישים באהבה... בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת