00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת -מס` 7

אפשר גם בלי ....

הפוסט השבוע מוקדש ליקרה לי מכל נושי שלי (שבמקרה היא צמחונית).

פניות רבות היו לי למתכונים וארוחות צמחונית מכיוון שהנושא קרוב לליבי החלטתי לתת השבוע ארוחה לשבת ללא בשר 

לפני שאתם מרימים גבה(חלקכם-מה עוד שזה התפקיד שלי) תמשכו לקרוא ומבטיח לכם הנאה מסוג אחר .

אז מה יהיה לנו השבוע:

  • רול אורז ממולא בירקות פריכים לצד מטבל עוקץ.
  • ממתקיי סלמון במשרה מתקתק וקראסט בוטנים מלוחים
  • קיש חגיגת הבצל-3 סוגי בצל וניחוח תימין ומוסקט ופתיתי פרמז`אן
  • סלט של זוקיני חם מוקפץ וגבינת פטה "קפואה".
  • סלט אבוקדו-פרזייאן אבוקדו ותחמיץ צבעוני.
  • אנטי פסטי של ירקות קלויים ובלסמי 
  • קפ`וצינו פיטריות 

עבור 6 סועדים

קדימה מתחילים:

רול אורז במילוי ירקות פריכים ומטבל עוקץ

החומרים

חבילת דפי אורז (עגול מרובע)

1 גזרים 

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

לבבות חסה 

2 ענפיי בצל ירוק

נבטים

קערה מים פושרים/מברשת 

החומרים למטבל

3 כפות מיונז

1 כף קטשופ

1/4 כוס מים קרים

2 כפות חומץ 

1 שן שום קצוצה

מלח פלפל לבן

1 כפית פלפל צ`לי יבש 

אופן ההכנה 

יש לקלף את הגזר לחתוך לרצועות (זוליא`ן) את הפלפלים והבצל הירוק נשטוף ונחתוך לרצועות.נשרה את כל הירקות בקערה עם מיי קרח 

בתוספת עלי החסה (עדיפות לחסה רומית).הנבטים מוכנים לשימוש ואינם דורשים הכנה מיוחדת .

וכעת ניגש להרכבת המנה:

נניח את דפי האורז ע"ג מגבת לחה בעזרת מברשת ומים נמרח את הדפים עד ריכוך נמלא את דף האורז בירקות המושרים במים בתוספת נבטים

ולבבות חסה נגלל ונניח בצלחת הגשה .

הכנת הרוטב

בקערה נערבב היטב את החומרים (פרט למים) נוסיף את המים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד וחלק (סמיך במקצת)

נגיש בסוסייר (כלי לרוטב) לצד הרול .

מנת פתיחה נהדרת עם רכות ופריכות של הירקות שנעטפת במטבל עוקץ וטעים.

ממתקי סלמון במשרה מתקתק בקראסט בוטנים מלוחים

החומרים 

1 ק"ג פילה סלמון (נקי מעור ועצמות)

250 גר` בוטנים קלופים מלוחים

למשרה

2 כפות רוטב סויה מתוקה 

2 כפות מרין

1 שן שום קצוצה 

2 ס"מ גי`נג`ר קצוץ 

1 כף דבש 

1 כף שמן סויה

אופן ההכנה 

יש לחתוך את הסלמון לקוביות (2*2 )

בקערה נכין את המשרה ונשרה את הדג לחצי שעה לערך תוך כדיי הקפדה שכלל הנתחים ספגו טעמים .

את הבוטנים נטחן במעבד מזון בפולסים (עד למצב הדומה לפירורי לחם פנקו)

נסנן את הדג "משאריות" הנוזלים ונצפה את הקוביות בפירורי הבוטנים .

במקביל נחמם מחבת טפלון עם 3 כפות שמן ,נזהיב מכל צד ונשלים אפיה בתנור (מחומם מראש 180 ) ל 5-6 דק`

נגיש על גבי איטריות פתאי (את האטריות משרים במים רותחים 2-3 דק` ומסננים) נטפטף מעל מעט רוטב סויה ומעט שמן שומשום ונעטר בנבטוטי צנונית. 

קיש חגיגית הבצל

החומרים

300 גר` קמח ( 2 כוסות בערך)

300 גר` חמאה רכה 

2 חלמונים 

כפית טימין קצוץ 

למילוי

2 בצלים לבנים 

2 בצלים סגולים 

1 ענף כרישה 

100 גר` חמאה 

2 כפות שמן זית 

1 מיכל שמנת לבישול 

1/2 כוס פרמזאן מגורד גס

מלח פלפל 

אגוז מוסקט

אופן ההכנה 

במעבד מזון נערבב את הקמח  150 גר` חמאה חלמונים וטימין קצוץ ,נעבד עוד טיפה בעזרת הידיים נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה .

במחבת נחמם 2 כפות שמן זית ו 150 גר` חמאה .במקביל נקלוף ונקצוץ את הבצלים לפלחים דקים. נזהיב את הבצלים ונעביר לקערה 

נוסיף לקערה את השמנת וחצי מכמות הפרמז`אן נתבל בפלפל לבן טימן קצוץ ואגוז מוסקט (המלח מהגבינה)

נוציא את הבצק ונרדד לתבנית אפייה (פאיי) ונדפן היטב גם את הדפנות .

ננעץ את הבצק בעזרת מזלג ונמרח קלות בחלמון ביצה נאפה בתנור (שחומם מראש 180 ) ל 7-8 דק` 

לאחר מכן נוסיף את תערובת הבצלים לבצק ונאפה כ- 20 דק` .בשלב זה נפזר את ייתרת הפרמז`אן ונאפה לעוד 2-3 דק` .

מנה מקסימה שניתן לשלב בתוכה תוספות רבות ואף להעשיר את הבצק .

סלט זוקיני חם לצד גבינה פטה "קפואה"

החומרים

3 יח` זוקיני 

צרור עלי נענע (ללא הגבעול)

3 כפות שמן זית 

מלח גס

פלפל גרוס

200 גר` גבינת פטה (להכניס למקפיא חצי שעה לפני השימוש)

50 גר` פיסטוקים קלופים וקצוצים 

אופן ההכנה 

יש לחתוך את הזוקיני לרצועות דק` (רק החלק החיצוני).במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית נקפיץ את הזוקיני נתבל במלח פלפל ונעביר לקערת

הגשה נוסיף את עליי הנענע (בשלמותם) ונוסיף מעל את גבינת הפטה הקרה (נפורר בידיים) נבזוק מעל כף שמן זית ואת הפיסטוקים הקצוצים.

מנה נהדרת המשלבת "משחקי" חום וקור .

סלט אבוקדו 

החומרים 

3 אבוקדו בגודל בנוני

1 בצל סגול 

1 בצל ירוק 

1 פלפל אדום (קלוי)

כף צלפים 

מיץ מלימון שלם 

מלח גס 

פלפל גרוס

כף שמן אבוקדו 

6 פילה אנשובי (אופציה)

צנימים 

אופן ההכנה 

נחתוך לקוביות קטנות את הבצל,הפלפל הקלוי ואת הבצל הירוק נקצוץ.

נחצה את האבוקדו לשניים בעזרת כף פרזייאן ניצור כדורים (להישמר לא לפגוע בקליפה ישמש כסלסלה) את הירקות שקצצנו נתבל במיץ לימון מלח פלפל .

נחבר את כדורי האבוקדו והירקות ונערבב בעדינות .נמלא את האבוקדו בירקות נטפטף מעל מעט שמן אבוקדו ונעטר בפילה אנשובי .

נגיש לכל סועד חצי אבוקדו ממולא לצד צנימים.

אנטי פסטי של ירקות קלויים ובלסמי 

החומרים 

1 חציל 

2 פלפל אדום 

1 בצל סגול

2 בטטה 

1 זוקיני

2 עגבניות 

1 ראש שום שלם 

3 כפות חומץ בלסמי

2 כף סילאן 

מלח גס

פלפל גרוס

אורגנו טרי 

4 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

ראשית נחמם מחבת פסים.במקביל נחתוך את הירקות (את החציל הבטטה הבצל העגבנייה והזוקיני לעיגולים) ואת הפלפלים נחתוך מסביב לגרעינים.

את ראש השום נעטוף בנייר כסף בתוספת כפית סילאו ומעט מלח ואורגנו (נאפה בתנור בחום 180 מעלות לחצי שעה)

נשמן את המחבת בשמן זית ונצרוב את הירקות (עד קבלת פסים בגוף הירק) 

לאחר שצרבנו את כל הירקות נעביר לתבנית אפיה נאפה נפזר מעל אורגנו טרי כף סילאן מלח ופלפל ונאפה ל 15 דק` 

לפני ההגשה נטפטף מעט חומץ בלסמי בתיאבון 

קפ`וצינו פיטריות 

נקנח בקפ`וצינו של פיטריות 

החומרים 

500 גר` מיקס פיטריות-שמפניון,שימגי,מלך,פורטובלו

3 כפות שמן זית 

50 גר` חמאה 

2 עלי מרווה 

1/2 ליטר נוזל ירקות/מים 

מיכל שמנת לבישול 

מלח פלפל 

אגוז מוסקט 

1/2 כוס חלב 

אופן ההכנה 

בסיר עמוק נחמם את שמן הזית והחמאה ונוסיף את עליי המרווה,את הפיטריות נחתוך (בצורה גסה) ונטגן קלות .נוסיף את נוזל הירקות 

נתבל במלח פלפל ונבשל כ-20 דק` .לאחר מכן נעביר את הפיטריות ו הנוזל למעבד מזון ונטחן הייטב.

בשלב זה נעביר את הנוזל דרך מסננת נוסיף את השמנת לבישול נשלים טעם ונבשל לעוד 10 דק`.

את החלב נקציף בעזרת מקציף ידני .

וכעת נעבור להגשה 

נמזוג את המרק לספל נוסיף מעל כף חלב מוקצף ומעט "אבק" של אגוז מוסקט .

רשימת קניות 

ירקות 

בצל סגול 2 יח

בצל לבן 2 יח`

כרישה 1 ענף 

מגוון פיטריות טריות 

פלפלים מכל צבע 2 יח`

נענע 1 חבילה

 טימין 

בטטה 2 יח`

חציל 1 יח`

גזר 2 יח`

זוקיני 3 יח`

מרווה

מכולת

דבש 

סילאן

שמן אבוקדו

בוטנים מלוחים

שמנת לבישול 

חמאה

תבלינים-מוסקט,מלח,פלפל

חלב

לחם-לצנימים

שמן זית 

שמן סויה 

גבינת פטה 

דפיי אורז

פיסטוקים 100 גר`

פילה אנשובי

דגים

סלמון 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת