33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מרק אפונה יבשה עם פטריות שמפניון

מרק אפונה יבשה עם פטריות שמפניון

יש התלבטים בין אפונה טריה ליבשה  מבחינת ערכם התזונתי  אפונה יבשה עשירה יותר בחלבון ובפחמימות, בעוד האפונה הטרייה עשירה יותר בוויטמיני B, ויטמין C וקרוטין. שני  הסוגים מכילים כמות ניכרת של מינרלים, ביניהם ברזל וסידן.
האפונה היבשה "כבד" יותר. וכאן בעצם טמונה התשובה: בקיץ אני נוהגת להכין מרק קל יותר (קר או חם), מאפונה קפואה, ובחורף אני מתפנקת על מרק מאפונה יבשה.ולפעמים אני מוסיפה למרק האפונה היבשה לקראת סוף הבישול כוס אפונה קפואה. כשאבי היה מכין מרק זה הוא היה מגיש עם קרטונים שן שום טריה כתושה ישירות לצלחת  ולפעמים מוסיף גם פרוסות קבנוס בחימום המרק.
אני נוהגת לאכול עם שום כתוש, קורטונים וחופן כוסברה קצוצה.




המתכון הבא – כמו שהוא קל הכנה  ככה טעים!


המצרכים


.2 כוסות אפונה יבשה מושרות ללילה במים ומסוננת 
2 גזרים בינונים מגורדים (במעבד מזון הכי קל הכי מהיר)
1 בצל גדול מגורד (במעבד מזון )
פטריות שמפניון לפי החשק והזמינות (אני שמתי חצי סלסלה פרוסות ) 

ההכנה


בסיר לחץ לשים את הגזרים והבצל ולאדות עם מעט שמן עד שקיפות הבצל 
להוסיף את האפונה לבחוש היטב 
להוסיף מים לכיסוי האופנה ועוד 2-3 סמ 
לסגור ת סיר הלחץ ולבשל 30 דקות אחרי הרתיחה. (סיר רגיל כ45 דקות)
להוסיף מים רותחים עד הדלילת הרצויה 
להוסיף פטריות
( מי שרוצה להוסיף שיבולת שועל זה הזמן ,3 כפות שיבולת שועל אינסטנט)
לתבל באבקת מרק פטריות, אגוז מוסקט טחון טרי, ופלפל לבן. 
לבשל רבע שעה


עם קורטנים ושום כתוש
 

דיאטלי
בכל סיר המרק 1100 קלוריות
בחלוקה לשמונהמנות : 135 קלוריות
נקודות שומרי משקל: ½1 נקודות
הוספת קרוטונים מכפילה את כמות הקלוריות


טיפלי

אפונה היא ממשפחת הקטניות, היא עשירה בחלבון חלקי, ואם נוסיף לה דגן יהיה לנו חלבון מלא - לכן לעיתים אני מוסיפה 2 כפות של שיבולת שועל למרק. הפעם הכנתי אותה עם  קרוטונים מקמח מלא והשגתי את אותה המטרה.

מרכיב סודי שאני מוסיפה בבישול כל מאכל הוא
המון מילות אהבה ומילות מרפא.
מגישה באהבה ולבריאות שלמה.

תודה על ביקורכם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת