00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-פַּחְלווה

26/11/2012

בוקר טוב חברים יקירם!

מה שלומכם הבוקר? חוזרים אט-אט לשגרה? מי היה מאמין שהמילה האפרורית הזו לה מייחסים בדרך כלל תכונות לא חיוביות במיוחד יכולה לטמון בתוכה כל כך הרבה תקווה?
וכולי באמת תקווה שכולנו ותושבי הדרום במיוחד נזכה לחיים נורמליים, חיים של שגרה שקטה ובטוחה!

ואם בתקוות עסקינון, בנושא הבא אין שום תקווה דווקא. כלומר יש תקווה גדולה וגם מתממשת שזה מאפה מיוחד וטעים בטירוף אבל אין שום תקווה שאחרי הזלילה לא יעלו כמה מילימטרים למצבורי השומנים באיזור הירכיים המועד לפורענות. כי מדובר בפּחלווה וזו מין בקלווה אזרית עשויה משכבות של בצק פריך עדין ביותר וביניהן מילוי אגוזי מתוק ומענג שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול (וזו עוד הגרסא הביתית הקלה שלא כוללת שמרים וסירופ סוכר!). בקיצור, כמו שאמרה שחקנית רוסית ותיקה פאינה רַנֶבְסְקַיה (ז"ל): החיים קצרים מדי כדי לבזבז אותן על דיאטות, גברים קמצנים ומצב רוח רע! ואת המצפון הפרטי שלי אני משקיטה עם ליווי של כוס תה ללא סוכר ;-)

תיהנו!

 

 

*המתכון פורסם לפני שנים רבות בשבועון "לאישה" ושוב לצערי לא שמרתי את שם המשפחה בעדיבותה הוא פורסם*

 

פּחלווה אזרית
הרכיבים (ל-2 ק"ג עוגיות):
לבצק
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כוסות קמח תופח
300 גרם שמנת חמוצה
3 חלמונים טרופים
1 שקית סוכר וניל
למלית
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
לציפוי
1 חלמון טרוף עם מעט מים
לקישוט
אגוזי לוז

 

ההכנה:
*מתחילים בהכנה לפחות 5 שעות לפני ההגשה*
מכינים את הבצק:
שמים את הקמח בקערת המערבל או מעבד מזון ומוסיפים את קוביות החמאה הקרה.
מערבלים עד לקלבת מרקם פירורי.
מוסיפים את החלמונים והשמנת וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד לילה).
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
מכינים את המלית:
שמים את החלבונים בקערת המערבל ומתחילים להקציף במהירות בינונית.
ברגע שהקצף מתחיל להלבין מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד.
הרכבה ואפיה:
מוציאים כדור בצק אחד מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בגודל התבנית.
משטחים מחצית מהמלית ע"ג הבצק.
מוציאים כדור נוסף מהמקרר וחוזרים על הרידוד ומריחת המילית.
מסיימים בכדור בצק אחרון ומכסים איתו את המלית.
בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה למעויינים.
מושחים את המעויינים בחלמון הטרוף ונועצים בכל אחד אגוז לוז .
אפים כ-40 דקות עד הזהבה עמוקה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומעבירים אל רשת מתכת לצינון מלא.
מגישים ומתענגים!

 

הערות ותובנות לאחר המעשה:
הבצק הזה מאוד עדין ואוהב מאוד קור. כדאי לרדד אותו ע"ג נייר אפיה ואז להעביר אל התבנית, את השכבות הבאות פשוט להפוך עם הנייר ואז לקלף.אם יש צורך מומלץ להעביר לקירור נוסף במהלך הרידוד עד שהבצק חוזר למצב נוח לעבודה.
הפעם הכנתי חצי כמות בתבנית מתפרקת בכותר 26 ס"מ. לטעמי היה עדף ב28 כדי ששכבות הבצק יצאו דקות וענוגות יותר.
הורדתי קצת מכמות הסוכר שבמלית (כאמור לחצי כמות שמתי 3/4 במקום כוס שלמה).
את כל הקונסטרוקציה קיררתי עוד קצת בטרם האפיה.

אני זוכרת ואוהבת את הפחלווה עם אגוזי לוז שלמים לקישוט, אבל אין שום בעיה להשתמש גם בשקדים, שלמים או חצויים.
קרה לי כבר פעמים: המאפה כאילו התקווץ מסביב, כלומר הבצק הצטמק מעט ונפרד מדפנות התבנית. זה לא פוגם בטעם רק במראה, אז את אלה אל תגישו לאורחים :-)

 

בהצלחה, בתיאבון ושבוע טוב לכולם!




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת