00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

פלאפל תמיד כייף

30/11/2012

לכל מדינה בעולם מאכל לאומי ....כך בכל אופן מתנגן השיר ,אז זהו שלא נשבור כאן איזה מיתוס קטן פלאפל אינו מאכל ישראלי אלא ביסודו מצרי 

ועשוי מפול אבל כמו המון דברים אנו העם הנבחר החלטנו כי הוא שלנו אז מי אני שיתנגד .

מתכונים רבים יש למוצר הנפלא הזה היום אתן לכם כמה רעיונות וטיפים נחמדים 

חשוב לדעת כי מנת פלאפל הינה מקור לחלבון מלא ומנה נהדרת המשלבת אבות מזון רבים .

כמובן שנקפיד על טיגון נכון בטמפ` מתאימה ובשמן נקי אז לא ארחיב יותר בדיבורים קדימה מתחילים 

עבור 6-8 סועדים (או שלא תעמדו בפיתוי ויגמר כבר לפני)

אז מה יהיה לנו היום

כדורי פלאפל במגוון טעמים 

  • פשוט וטעים 
  • שומשום
  • צ`לי עוקצני 
  • ירוק
  • סופלה צ`יפס
  • טחינה  
  • חציל מנופח 
  • סלט ירקות בסיסי
  • סלט עגבניות חריף
  • חמוצי "הבית"
  • סלסלת עגבניות חריפה.

אז קדימה מתחילים :

כלל הטעמים הינם בעליי אותו בסיס הטעם משתנה בהתאם לתוספת הנבחרת 

החומרים

1/2 ק"ג חומוס גרגרים (מושרה לפחות 12 שעות-כמות הכדורים כ- 25 יח`) 

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

1 בצל בינוני

כף גרגרי כמון

כף גרגרי כוסברה 

5 שיני שום 

1 כף כמון טחון 

מלח פלפל

1 כף סודה לשתייה 

1 פרוסת לחם לבן(החלק הרך מושרה ומסונן)

אופן ההכנה 

כפי שציינתי יש להשרות את החומוס לילה קודם ולפני השימוש לסנן ולשטוף במקביל יש לחמם מחבת(ללא שומן) ולקלות את גרגרע הכמון והכוסברה

ולטחון במטחנת תבלינים (בלי ולא ניתן השתמשו בטחון) פעולה זו נותנת ארומה נהדרת לפלאפל.

את החומוס יש לטחון במטחנת בשר /מעבד מזון נוסיף את עשבי התיבול,הבצל,השום,הלחם המושרה, סודה לשתייה,וחומרי הטעם .

לאחר קבלת מרקם אחיד נקרר כשעה במקרר,נחמם שמן ניצור כדורים ונטגן .

פלאפל שומשום 

במתכון זה נשתמש באותם מרכיבים פרט לכוסברה הטריה ונוסיף כחצי כוס שומשום ,את השומשום נוסיף לאחר הטחינה תוך כדיי "קיפול" פנימה 

בעזרת כף .

פלאפל צ`לי עוקני 

במתכון זה נשתמש באותם מרכיבים ונוסיף כ-2 כפות פלפל צ`לי יבש (שאטה) טחון .

פלאפל ירוק 

במתכון זה נשתמש באותם מרכיבים ונוסיף פלפל ירוק חריף,צרור שמיר טרי, חופן עליי נענע טריים (רק העלים ללא הגבעול)

וכוס פול ירוק (עדיף טרי אם יש) אם לא קפוא ללא הקליפה .

נוסיף הכל למסה ונטחן היטב .

סופלה צ`יפס

יש לחתוך את התפו"א בעזרת מנדלוניה (עובי 3 -4 מ"מ או בסכין אני אישית אוהב חיתוך דק ) לאחר החיתוך יש להשרות את התפו"א הפרוסים 

בקערה עם המון קרח ומים קרים (חצי שעה לערך).

הכנת הבלילה 

1.5 כוסות קמח 

2 ביצים 

1 שקית אבקת אפייה

מלח פלפל לבן 

פטרוזליה קצוצה (רק עלים)

כפית פפריקה מתוקה (לקבלת צבע שזוף)

1 כוס סודה (מים מוגזים)

אופן ההכנה 

בקערה נערבב את כל החומרים היבשים והתבלינים,נטרוף היטב את הביצים ונוסיף ,נצרף את הפטרוזליה ובהדרגה נוסיף את הסודה .

בכדי לוודא את רמת הסמיכות ניתן לתבול את התפו"א בבלילה ולראות כי הוא נעטף יפה .

חשוב לזכור

את הסודה יש להוסיף בהדרגה אחרת הבלילה תהיה דלילה.

נחמם שמן נתבול כל תפו"א בנפרד ונטגן .

בסופו של דבר נקבל סופלה צ`יפס .

חציל מנופח

נשתמש בחצילים בעלי "קוטר" קטן נפרוס לעיגולים, נמליח מעט ונניחי במסננת .

נשתמש באותה בלילה בתוספת כף אריסה מתוקה נתבול את החצילים ונטגן .

טחינה 

הסוד בהכנת הטחינה הינו פשוט ביותר וייקבע עפ"י סוג הטחינה בו אנו משתמשים לכן הקפידו על שימוש בטחינה באיכות טובה 100 שומשום 

ללא תוספות.

את הטחינה לפלאפל אני מתבל ב:

1 כוס טחינה 

כף אבקת שום (לא שום טרי) אני אוהב מרקם חלק ללא גבשושיות

מלח פלפל לבן 

מיץ מלימון טרי

1 כוס מים קרים מאוד

נערבב הייטב במידה ונרצה לדלל נוסיף מים בהדרגה 

סלט עגבניות פיקנטי

החומרים

3-4 עגבניות בשלות 

3 שיניי שום 

10-15 יח` זייתים מיובשים 

1/2 כוס פטרוזליה/כוסברה קצוצים 

כף לימון כבוש 

מלח פלפל

2 כפות שמן זית 

1 פלפל ירוק חריף 

אופן ההכנה 

נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ונעביר לקערה,נקצוץ את השום הפלפל הירו והעשבי תיבול ונוסיף לקערה .

את הזיתים נגלען ונצרף לחגיגה נתבל בשמן זית מלח פלפל ולימון כבוש .

חמוצי הבית 

ממליץ להכין ערב לפני (בזמן השריית החומוס)

החומרים 

1 גזר

1 קולרבי 

2 ענפיי סלרי(גבעול ועלים)

1/4 כרוב

פרחי כרובית

4-5 צנוניות 

1 גמבה אדומה 

1 קישוא

1 שומר

לתחמיץ 

1 כוס חומץ 

1 לימון טרי

2 עלי דפנה

כף מלח גס

מעט סוכר 

2-3 גרגרי פלפל אנגלי 

מים 

כפית כורכום (לא מחייב)

אופן ההכנה 

ראשית נקלוף ונחתוך את הירקות בצורה חופשית נפריד את עליי הסלרי מהגבעול אף נשאיר אותם שלמים את הצנונית נחצה לשניים.נכין כלי אטום (צנצנת) ונמדוד כמה כמות נוזל היא מכיליה לפי כוסות כ 3/4 גובה.

את המים שמדדנו נעביר לסיר בתוספת החומץ מלח,סוכר,עלה דפנה,פלפל אנגלי נרתיח ונקרר כמה דק`.

נסדר את הירקות בצנצנת שכבות שכבות לפי רמת קושי ז"א גזר,קולרבי,כרובית,שומר,סלרי,כרוב,קישוא,פלפלים,בין שיכבה לשיכבה נוסיף פלח לימון טרי.

לאחר שכל הירקות מסודרים נוסיף את הנוזל נאטום (ניצור ואקום) ע"י מכסה מתאים או שנכסה בניילון נצמד ואז במכסה ונהפוך את הצנצנת לכמה דק`

עד שנסיים לטגן את הפלאפל החמוצים יהיו מוכנים לאכילה וטעימים להפליא.

סלסה עגבניות חריפה

4-5 עגבניות בשלות

צרור כוסברה

2 פלפל צ`לי אדום

3 כפות שמן

מלח פלפל

1/4 כפית הל טחון

1/2 כפית כמון

אופן ההכנה 

יש לטחון את החומרים ביחד במעבד מזון לטעום ולהשלים טעם(מרקם המתקבל אמור להיות דליל) 

כמובן שנוסיף לחגיגה:

סלט ירקות,כרוב כבוש,קוביות מלפפון חמוץ,

ארוחה נהדרת שבמנה אחת מקבלים את כל אבות המזון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת