00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

חזה עוף עם כרישה ופטריות

כשנמאס לו משניצל, הילד שלי מבקש את המנה הזו, שכוללת אמנם חזה עוף, אך דרך ההכנה כל כך שונה, שקשה לו להאמין שמדובר באותו מצרך.  

חומרים ל- 4 מנות

4 חזות עוף מדוקקים

1/4 כוס שמן זית

מעט קמח לציפוי

1 כרישה, החלק הלבן בלבד , פרוסה לעיגולים

1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

1/2 חבילה של פטריות ירדן, חתוכות 

1 בצל ירוק, פרוס לעיגולים

1 שן שום פרוסה

1/3 כוס יין

1/3 כוס מים

מלח ופלפל

הכנה: 

מצפים את חזות העוף בקמח

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את חזות העוף. 

מוציאים לצלחת מצופה נייר סופג.

בשמן שנותר מטגנים את עיגולי הכרישה עד שמתרככים.

מוסיפים את הפטריות ואחרי שמתרככות - את הבצל הירוק, ומטגנים 5 דקות. 

מחזירים את חזות העוף למחבת - מניחים אותם בשכבה אחת על הירקות. 

שופכים את היין והמים למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5 דקות. 

 

תוספות ותחליפים

במקום כרישה אפשר להשתמש בבצל רגיל או בצל סגול (יש להם חריפות שונה). אפשר להוסיף פטריות מיובשות, שהושרו במים רותחים מספר דקות, ונותנות טעם חזק יותר. אפשר להחליף את כוס המים בציר ירקות או במרק עוף.בהגשה אפשר לקשט בבצלית קצוצה. 

אז מה יש בתבשיל?

בכרישה, בשום ובבצל יש אליצין, שמסייע בהפחתת כולסטרול ולחץ דם ובפעילות נגד זיהומים חיידקיים ונגיפיים. בכרישה יש גם ברזל. 

פטריות עשירות במינרלים כמו סלניום, שהוא נוגד חימצון ומונע את נזקם של הרדיקלים החופשיים, אשלגן, שמסייע בהורדת לחץ דם ונחושת, שמסייעים בהגנה על הלב וכלי הדם. פטריות מכילות גם ויטמין B, שמווסת את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם ובוויטמין D שטוב לעצמות. 

עוף הוא מקור טוב לחלבון, והוא מכיל יחסית מעט שומן, וכן מגנזיום, ברזל ו-ויטמין B12. 

 

בתאבון!



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת