88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוזים, סולת וקוקוס

עוגת תפוזים, סולת וקוקוס

 

 

כאשר באים אורחים בהתרעה קצרה ורוצים להכין עוגה מהירת הכנה, טעימה ונאה להגשה, זאת אחת מהן. לא זקוקה לקירור, את הקרם מורחים על עוגה חמימה, והיא מחכה לאורחים .

מתקבלת עוגה נימוחה, רכה במיוחד, בניחוח תפוז קינמון. שידרגתי אותה ביוזמתי, בגרידת תפוז, ובסוף בציפוי קרם שוקולד.  אהבתי את התוצאה. 

* העוגה לפי מתכון של קפה ארומה ופירסמה אותו סילבי.

 

 

 

חומרים לתבנית חד פעמית בינונית, או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או עגולה מס` 26.

                           * מומלץ להשתמש בכלי פיירקס ולא לאפות בתבניות אלומיניום חד פעמיות 

   

 

 

 

 

חומרים:

1 כוס קמח רגיל

1 כוס סולת,

1 כוס קוקוס,

3/4 כוס סוכר,

1 אבקת אפיה,

1 סוכר וניל

4 ביצים מופרדות,

3/4 כוס שמן קנולה,

1 כוס מיץ תפוזים (1- 2 תפוזים תלוי בעונה),

הוספתי גרודת קליפת תפוז אחד כתום ויפה

לסירופ:

1 כוס מים,

3/4 כוס סוכר,

1/2 מיץ לימון

הכנת הסירופ:

להתחיל מבישול הסירופ.  לבשל בסיר קטן את כל חומרי  הסירופ, כ-5 דקות מרגע הרתיחה על אש קטנה. לקרר עד שהעוגה יוצאת מהתנור.

 

 

הכנת העוגה:

לשמן תבנית בשמן קנולה.

לחמם תנור ל 170 מעלות.

מערבבים בקערה כל החומרים היבשים קמח, סוכר, ווניל, אבקת אפיה, סולת, קוקוס.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים (לבנים) עם הסוכר לקצף יציב.

בקערה נפרדת מקציפים חלמונים (צהובים), עם שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

מוסיפים לקערת החלמונים את החומרים היבשים בכף, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.

מוסיפים, בשלוש פעמים,  בתנועות קיפול את הקצף, עד שכולו נבלע והבצק אחיד במראהו. כך נשמרת אווריריות העוגה.

יוצקים לתבנית את עיסת הבצק, מפדרים מעל בקינמון, ומציירים בעדינות, עם ידית של כף שמיניות וגלים  שהקינמון יחדור מעט פנימה.

מכניסים לשלב אמצעי בתנור, אופים כ 25 דקות או עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור.

בעזרת כף יוצקים את הסירופ באופן שווה על פני כל העוגה.  נותנים לו להיספג ומקררים את העוגה כשעה.

 

 

ציפוי  שוקולד (רעיון שלי שמקפיץ את העוגה לדרגה גבוהה יותר, לא חייבים! ):

1 ח` שוקולד  מריר

3 כפות חלב,

לחמם במיקרו 30 שניות, לערבב לקרם חלק.

להוסיף 30 גר` חמאה רכה, לערבב ולהמיס בחום של קרם השוקולד.

אם צריך, אפשר להכניס למיקרו ל- 10 שניות  נוספות לעזרה בחימום- בימים קרים.

לצקת מיד על העוגה למרוח בעזרת כף באופן שוה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת