00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

אוסובוקו טעים שלי

ברקים ורעמים אלו הם הסימן שיש צורך להכין ארוחת ערב חורפית כזו משהו שמתבשל לאט עוטף את הבית בעננים קטנים שבסופם יוצרים ענן אחד 

גדול ורצון עז לקבל קערה .לכן היום החלטתי להכין אוסבוקו עגל לצד ירקות שורש בתוספת בורגול ועדשים וסלט סלק אדום אפוי משלים וכמובן יין ישלים את הנושא.

אז קדימה שימו מעיל ומתחילים

עבור 6 סועדים

החומרים לאוסבוקו

1.5 ק"ג אוסבוקו עגל

2 כוסות קמח 

ירקות שורש :

2 גזרים קטנים

4 שורש פטרוזליה

2 שורש סלרי

4 תפו"א ירושלמי

2 ראשי שום

4 בצלים סגול קטנים

2 בייבי שומר

צרור טימין

2 כוסות יין אדום 

2 עלה דפנה 

נוזל בקר/מים 

מלח פלפל

כף סילאן 

3 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

בסיר רחב ויצוק (ברזל כבד עדיף) נחמם את השמן,במקביל נתבל את הקמח במלח פלפל ומעט טימין.נקמח את הנתחים ונצרוב אותם בשמן עד קבלת 

מראה "שזוף" בסיום התהליך נוציא את הנתחים ונניח בצד.

את הירקות נחתוך בצורה "גסה" למדי (אל נשכח הבישול ארוך וכך הירקות ישארו בשלמותם) ונוסיף לסיר נטגן קלות את הירקות הליך זה ייתן טעם 

לתבשיל והירקות "מפרישים" את הסוכר (קרמליזציה) נוסיף מעט מלח פלפל עלה דפנה סילאן ו 2 כוסות יין .

בשלב זה בעזרת כף מעץ נגרד את תחתית הסיר שם התרכזו כל הטעמים נביא לרתיחה .

נבשל כ 10 דק` נוסיף את נתחי האוסובוקו ונכסה בנוזל עד כיסוי (וקצת יותר) נוסיף את ראשי השום (חצויים לשניים).

נרתיח ונבשל על אש קטנה כ-3 שעות .אני ממליץ בשלב זה לעטוף בנייר כסף להכניס לתנור בחום 180-200 מעלות 

בסיום ההכנה הבשר ייפרד לשלום מהעצם הטעמים יהיו חזקים ונעימים הירקות מתקתקים והחגיגה גדולה .

בורגול מגד`רה 

החומרים

2 כוסות בורגול גס

1 כוס עדשים 

2 כפות שמן זית 

מלח פלפל

אבק כמון 

פטרוזליה קצוצה 

אופן ההכנה

בניגוד לתבשיל האוסובקו תבשיל זה הינו מהיר להכנה (יחסית) וניתן להכינו בסמיכות לארוחה .

בקערה עמוקה נשרה את הבורגול במים רותחים ביחס של 1.1.5ז"א על כל כוס בורגול כ 1.5 כוסות מים .

ואז נכסה היטב בעזרת ניילון נצמד.את העדשים נבשל במים חמים עם מעט מלח לרמת עשייה "אל דנטה" שיהיו מעט פריכים .

נקצוץ את הפטרוזליה,ונחבר את המנה .

בעזרת מזלג נערבב את הברגול המושרה (שלא יהיו גושים) נסנן את העדשים ממיי הבישול ונוסיף לקערה נתבל במלח פלפל מעט כמון שמן זית

נוסיף את הפטרוזליה והריי קיבלנו תוספת נפלאה למנת האוסובקו שתחמיא מאוד לרוטב שייספג בה .

סלט סלק אדום אפויי

החומרים

3 סלקים בגודל בנוני

שמיר 

מלח פלפל

כפית סוכר חום

כפית חרדל גרגרים

שמן זית 

חומץ בלסמי

אופן ההכנה 

נשטוף הייטב את הסלקים ונעטוף בנייר כסף נאפה בתנור (ביחד עם האוסבוקו-אין צורך להתעסק בזה)

בקערה נפרדת נערבב את כל החומרים עד קבלת מרקם חלק .

לאחר שהסלקים מוכנים נקלף נחתוך לרבעים ונערבב במרינדה .

ניתן לסלק "לנוח" כחצי שעה בתערובת לשם ספיגת הטעמים.

בישול הסלק בצורה זו שומר על המתיקות ומשלתב נהדר לצד המנה מתקתקות לצד חריפות קלה של החרדל 

כל שנותר לי לאחל לכם אוסובקו שמח וטעים 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת